Π. Χρηστίδης: «Πρέπει να γίνουμε Κίνημα ξανά | xristidis 4 scaled

Τους λόγους για τους οποίους έλαβε την απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στις «πράσινες» κάλπες, που θα στηθούν 5 Δεκεμβρίου, διατυπώνει ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Παύλος Χρηστίδης.

Ο κ. Χρηστίδης αναλύει διεξοδικά τι θέλει να κάνει ως πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. αν επιλεγεί από τους πολίτες και τι φιλοδοξεί για τη χώρα. Δίνει μεγάλη σημασία στην ενότητα του ΚΙΝ.ΑΛ. και μετά τις εσωκομματικές εκλογές, γιατί, όπως σημειώνει… «η ενότητά μας δεν εξαρτάται ούτε από εσωτερικές αντιπαραθέσεις, αλλά ούτε και από τις προσωπικές στρατηγικές των στελεχών του».

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Γιακουμή

Κύριε Χρηστίδη, πού αποσκοπεί η υποψηφιότητά σας για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στις επικείμενες εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου;

«Στην αλλαγή, στη νίκη, στη συμμετοχή των καθημερινών πολιτών στην πολιτική. 

Η βάση της υποψηφιότητάς μου είναι οι άνθρωποι κάθε γενιάς, που έχουν όνειρα και ελπίδες και θέλουν να δουν κάτι νέο και διαφορετικό. Ο κόσμος θέλει, επιτέλους, να δει πράξεις, είναι κουρασμένος. Η πολιτική πρέπει να έχει τις πόρτες της ανοιχτές στην κοινωνία και να γίνεται για τους καθημερινούς ανθρώπους, για αυτούς που αγωνιούν να γίνει καλύτερη η ζωή τους. 

Αυτές τις αξίες πρεσβεύω και θέλω να κάνω έναν αγώνα για την ανανέωση της παράταξης, για τη νέα γενιά και για τη διεύρυνση της δυναμικής μας, που τόσο έχουμε ανάγκη. Είμαι εδώ για να μιλήσω για τους νέους επιχειρηματίες, τους επιστήμονες, τους ανέργους, αυτούς που έφυγαν στο εξωτερικό. Αυτό που φέρνει η υποψηφιότητά μου επομένως, είναι η ανανέωση με περιεχόμενο, αξίες και ηθική, η διεύρυνση της βάσης του Κινήματος με εκείνους που νιώθουν ότι οι πολιτικοί δεν τους ακούν και δεν νοιάζονται πραγματικά για τις ανάγκες της κοινωνίας». 

Αν οι ψηφοφόροι σας επιλέξουν για πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η πρώτη προτεραιότητά σας σε ό,τι αφορά το κόμμα σας αλλά και τη χώρα ποια θα είναι; 

«Η μετά Covid-19 εποχή θα είναι μία άλλη πραγματικότητα και πρέπει να βρει τη χώρα μας έτοιμη και με σχέδιο. Υπάρχουν νέα ζητήματα και προβλήματα, στα οποία πρέπει να βρούμε βιώσιμες λύσεις. Θέλω ένα κράτος που δίνει ευκαιρίες στους πολίτες, που είναι ανοιχτό και σοβαρό, και που αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τις κρίσεις. Ένα κράτος ψηφιακό και με διαφάνεια. Πρέπει να δημιουργήσουμε μία Ελλάδα με ισχυρούς θεσμούς, με πράσινη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και με έναν ισχυρό ψηφιακό μετασχηματισμό, που έχει ενεργή και ισχυρή παρουσία στα διεθνή fora. 

Όσον αφορά την παράταξη, πρέπει Να γίνουμε Κίνημα ξανά. Έχω άλλη οπτική γωνία στα προβλήματα: δίπλα, όχι από πάνω. Και μαζί θα βρούμε τις λύσεις. Με διαβούλευση, σχέδιο, λογοδοσία, αποτελεσματικότητα». 

Τα δημοσκοπικά ποσοστά εμφανίζουν άνοδο για το Κίνημα Αλλαγής. Πιστεύετε ότι η άνοδος αυτή οφείλεται σε λόγους συγκυρίας λόγω της αδικοχαμένης Φώφης Γεννηματά η οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα σας; 

«Ο κόσμος έχει, πια, κουραστεί από τις κυβερνητικές αποτυχίες και από την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει σοβαρή αντιπολίτευση. Η κοινωνία έχει βαρεθεί πια από λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και θέλει να δει επιτέλους αποτελέσματα. Να δει μια εναλλακτική στο δίπολο Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ. Η επόμενη μέρα μετά τις εσωκομματικές σηματοδοτεί μια νέα αρχή για το κόμμα μας. Ένα κίνημα ισχυρό, σύγχρονο, που έχει επαφή με την κοινωνία, αφουγκράζεται τα προβλήματά της και προτείνει σχέδια ρεαλιστικά και στρατηγική με όραμα και ελπίδα. Στόχος μας είναι να αποτελούμε μονόδρομο για όλους αυτούς που επιθυμούν μία ουσιαστική αλλαγή στο σύστημα και θέλουν να δουλέψουν μαζί μας για να δικαιώσουμε τα όνειρα και τις ελπίδες μας κάνοντάς τα πράξη». 

Κύριε Χρηστίδη, η Φώφη Γεννηματά άφησε μία πολύτιμη παρακαταθήκη, την ενότητα του Κινήματος Αλλαγής αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Η παρακαταθήκη αυτή πιστεύετε ότι κινδυνεύει πριν ή μετά τις εκλογές σας; 

«Το παρελθόν του κόμματος έχει αποδείξει πως η ενότητά μας δεν εξαρτάται ούτε από εσωτερικές αντιπαραθέσεις αλλά ούτε και από τις προσωπικές στρατηγικές των στελεχών του. Έχουμε μία εκλογική βάση η οποία αποφασίζει, είναι αυτή που χτίζει και στηρίζει την ενότητα. Ας μην ξεχνάμε ωστόσο, πως έχουμε επιβιώσει και έχουμε ξεπεράσει μεγάλες κρίσεις και εμπόδια. Μετά από όλα αυτά, έχουμε ωριμάσει, έχουμε γίνει πιο δυνατοί και έχουμε, πια, την αυτοπεποίθηση να γίνουμε πρωταγωνιστές ξανά και να διεκδικήσουμε μία ισχυρή θέση και στη Βουλή και στις καρδιές του κόσμου. Η επόμενη μέρα λοιπόν, θα μας βρει ενωμένους, έχοντας μία νέα δυναμική να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές, να καλύψουμε το πολιτικό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσα από το διπολισμό Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ που κρατάει την Ελλάδα πίσω. Σε αυτή την πορεία, θα είμαι πάντα εδώ, επειδή το πιστεύω». 

Στην περίπτωση που δεν είστε στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών θα δώσετε κάποια κατεύθυνση στους ψηφοφόρους σας έτσι ώστε να ψηφίσουν κάποιον άλλον από τους υποψηφίους; 

«Έχουμε συνηθίσει να διαψεύδουμε προφητείες. Αυτή τη στιγμή διαμορφώνουμε ένα μεγάλο ρεύμα ιδεών και αξιών σε όλη τη χώρα. Δεν ξεκίνησε χθες, δεν θα σταματήσει στις 12.12. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας».