Οι δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τα γραφεία του κινήματος:

«Επέλεξα για ένα χρόνο να αποσυρθώ από την πολιτική, τα κοινά και τις δημόσιες εμφανίσεις. Μετά την αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την κυβέρνηση διαφωνώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που βλέπετε ότι τότε αυτοί που διαφωνούσαν, τώρα τηρούν και τιμούν, εμείς ποτέ δεν τηρήσαμε και τιμήσαμε και είχαμε προειδοποιήσει για αυτά που θα συμβούν και στην Κύπρο και στο Αιγαίο.

Επέλεξαν κάποιοι συγκεκριμένοι και για συγκεκριμένους λόγους μετά από ένα χρόνο, να προσπαθούν να θίξουν την τιμή μου και την υπόληψή μου. Στη διάρκεια αυτής της συνέντευξης Τύπου θα δώσω θεσμικά έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν τη συκοφαντία και την επίθεση που στήνεται εναντίον μου. Θα αναρτώ στο Twitter φωτογραφίες και κάποια από τα στοιχεία που υπάρχουν για να τελειώνουμε με αυτήν την επίθεση.

Για τη δικογραφία της ΕΥΠ σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς της ΕΛΑΣ

Πρώτα από όλα, μετά από τα πρωτοσέλιδα του δημοσιογραφικού οργανισμού Μαρινάκη, των παραπολιτικών τους εταίρων και των έμμισθων συνεταίρων τους, κατέθεσα προς την εισαγγελία καταπολέμηση εγκλημάτων διαφθοράς, αίτημα στις 23 Ιουνίου 2020 με ερωτήματα τα οποία αφορούσαν το σύνολο των υποθέσεων για τις οποίες υπήρχαν δημοσιεύματα, ακόμα και υπονοούμενα.

Ερωτώντας την εισαγγελία διαφθοράς σε σχέση με την υπόθεση που αφορά τη δικογραφία της ΕΥΠ για τα κυκλώματα της ΕΛΑΣ και των μηχανισμών που ελέγχουν αστυνομικούς και για το κοινό έγκλημα και για την οποία προσπάθησαν να με μπλέξουν.

Δεύτερο ερώτημα αν υπάρχει οποιαδήποτε ανάμειξή μου σε αυτήν την υπόθεση ή σε άλλη υπόθεση που είχε να κάνει με τη δικογραφία για τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιο της εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του Ιωάννη Κουρτάκη, του Παναγιώτη Τζέλλου στις 10 Ιανουαρίου του 2017, θέλω να υπενθυμίσω ότι η υπόθεση αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση των παιδιών μου για την οποία καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση και βεβαίως εάν υπάρχει οποιαδήποτε ανάμειξη δική μου ή της συζύγου μου σε αυτές τις δικογραφίες.

Η απάντηση που πήρα από την εισαγγελία διαφθοράς και η οποία θα σας δοθεί επίσημα είναι ότι απορρίπτεται το αίτημα για χορήγηση της δικογραφίας καθόσον οι αιτούντες δεν έχουν κληθεί ούτε για παροχή εγγράφων στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για οποιοδήποτε αδίκημα.

Άρα, οι απαντήσεις είναι ότι ποτέ δεν υπήρξε έρευνα που να αφορά το πρόσωπό μου ή τη σύζυγό μου που να αφορά αυτές τις υποθέσεις. Δεύτερον, όσον αφορά τους διαλόγους που βλέπουμε να κυκλοφορούν, η απάντηση της εισαγγελίας είναι ότι ζητάνε (με έγγραφο της κας Τουλουπάκη) και από τον εισαγγελέα κο Απόστολο Γραμμένο, ότι διαβιβάζουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις κατά νόμου ενέργειες για τα διαλαμβανόμενα σε σχέση με τους διαλόγους.

Θέλω να πω δε για τους διαλόγους που δημοσιεύτηκαν, ότι οι διάλογοι αυτοί δόθηκαν το 2017 που φέρεται να έχουν γίνει, ενώ η δικογραφία σχηματίστηκε το 2016. Θα ψάξουν να βρούνε αυτούς που κατασκεύασαν ή προσπάθησαν να εντάξουν αυτούς τους διαλόγους στη δικογραφία.»

Για την κυβέρνηση που συμμετείχαν οι ΑΝΕΛ

«Οι λόγοι για τους οποίους επέλεξαν από τον όμιλο των Παραπολιτικών να προβούν σε αυτά τα δημοσιεύματα έχουν να κάνουν με τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης αλλά και παράλληλα να εκδικηθούν για υποθέσεις που φέρεται να διερευνούνται εις βάρος τους.

Συγκεκριμένα, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία σε ό,τι αφορά την υπόθεση για τις αποκαλύψεις της υπόθεσης του Noor1. Με θεωρούν υπαίτιο ενώ δεν έχουν μηνύσει εκείνον τον οποίον τους ενέπλεξε και που βρίσκεται τώρα στις φυλακές Κορυδαλλού. Προσπαθούν να επιτεθούν εναντίον μου γιατί εγώ ανέδειξα τις παράνομες χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ στο ΚΕΕΛΠΝΟ και της λίστας που είχα δώσει στις Δικαστικές Αρχές και στην ΕΣΗΕΑ. Βέβαια, αυτές οι χρηματοδοτήσεις συνεχίζονται. Ο συγκεκριμένος όμιλος πήρε τώρα ένα εκατομμύριο ευρώ για την υπόθεση του Covid-19 και παράλληλα αποδεικνύεται ότι συνεχίζουν να στήνουν μαϊμού sites στο όνομά τους για να συνεχίσουν να παίρνουν τεράστια ποσά από το Δημόσιο.

Τον τελευταίο, μόνο, μήνα οι αστικές αποφάσεις εναντίον τους ανέρχονται σε 100.000 ευρώ και έχουν μπλοκαριστεί όλοι οι λογαριασμοί τους σε όλες τις τράπεζες. Για αυτό, θεωρούν υπεύθυνη τη συνήγορό μου και σύζυγό μου, της οποίας της κάνανε τέτοια ανήθικη επίθεση και απορώ πώς όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι που κάνουν δηλώσεις για διαφημίσεις για σεξιστικές υποθέσεις, επιτρέπουν να επιτίθενται σε μια μάνα πέντε παιδιών με τέτοιου είδους εκφράσεις και σε μια επαγγελματία, η οποία από 20 χρονών μάχεται στις δικαστικές αίθουσες.

Όσον αφορά δε, την υπόθεση που είδε το φως για το δήθεν διάλογο με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, τον Παπαγγελόπουλο, είμαι απόλυτα σαφής στη δήλωση που έχω κάνει. Καταρχήν να δηλώσω ξεκάθαρα, ότι μπορεί με τον Αλέξη Τσίπρα να διαφωνήσαμε για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και να αποχώρησα από την κυβέρνηση αλλά ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ένας θεσμικός πρωθυπουργός που δε θα επέτρεπε ποτέ συζητήσεις με τέτοιο θεσμικό ύφος και πιστεύω ότι πολύ σύντομα αν ερωτηθεί, θα απαντήσει.

Το ερώτημα είναι ότι αυτοί οι οποίοι απεκάλυψαν αυτόν τον διάλογο, αποκαλύπτουν οι ίδιοι ότι έχουν στήσει παραδικαστικό κύκλωμα. Ύποπτοι για υπόθεση συκοφάντισης παιδιών, επισκέπτονται τον υπουργό Δικαιοσύνης για την υπόθεσή τους. Ποιος είναι το παρακράτος, λοιπόν;

Ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε θεσμικός και τέτοιου είδους προσπάθεια που γίνεται είναι για να με κάνουν να σιωπήσω. Ήταν λένε ‘ο υπουργός Άμυνας μεθυσμένος στις 10 το πρώι’ αλλά και παράλληλα να πλήξουν προσωπικά με ανήθικους χαρακτηρισμούς τη δικηγόρο μου και σύζυγό μου και μητέρα των παιδιών μου.

Εν συνεχεία προσπάθησαν να με μπλέξουν, δήθεν, λόγω της κουμπαριάς μου με το δολοφονημένο Σπύρο Παπαχρήστο. Ποιος ήταν αυτός; Ήταν κουμπάρος μου, είχε βαφτίσει το παιδί μου. Γνωριστήκαμε στο F.B.I τη δεκαετία του ’90. Ως επικεφαλής ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών αντιμετώπισε και εξουδετέρωσε το κύκλωμα προώθησης ναρκωτικών στις ένοπλες δυνάμεις του στρατοδίκη Χουσεΐνογλου στον Έβρο. Μέχρι την ημέρα της δολοφονίας του, ο κ. Παπαχρήστος ήταν επικεφαλής της ασφάλειας της μεγαλύτερης εφοπλιστικής οικογένειας της Ελλάδας. Δεν είχε ποτέ κατηγορηθεί ή καταδικαστεί για τέτοιο κύκλωμα διαφθοράς.

Επειδή όμως, ο συγκεκριμένος όμιλος, προσπαθώντας να μπλέξει εμένα, έθεσε τις κοινωνικές σχέσεις ως κατηγορητήριο, θα σας αποκαλύψω σήμερα, ότι ο Παπαχρήστος ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε την ασφάλεια του κ. Μαρινάκη. Τον συνόδευε στην Άπω Ανατολή για παραλαβές πλοίων, στα γήπεδα της Αγγλίας με την οικογένειά του και σε κοινωνικές εκδηλώσεις με παρουσία πολιτικών προσώπων.

Άρα κατηγορούν τον Καμμένο αυτοί που είχαν τις σχέσεις τότε, με τον άνθρωπο που τελικά δεν έχει καταδικαστεί ποτέ; Εάν υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό και οποιαδήποτε δικογραφία, θα το ερευνήσει η Δικαιοσύνη.

Άκουσα για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, τον Δημήτρη Καμμένο, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ήταν ο βουλευτής που όταν αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ανέτρεψε και την κοινοβουλευτική μας παρουσία. Ήταν από τους τρόφιμους των γνωστών κύκλων του Πειραιά και πολύ κοντά στον πριβέ υπεύθυνο αγιασμών και εξορκισμών, ο οποίος αντί να πράττει το θρησκευτικό του έργο, βγαίνει και επανειλλημένως εκθειάζει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο, το θέμα της δήθεν εγκληματικής οργάνωσης, κάποιοι έχουν στήσει διαλόγους, στους οποίους είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχω καμία εμπλοκή, ότι η κοινωνική σχέση που είχα και την οποία παραδέχομαι ήταν σχέση που υπήρχε και με άλλους και με τα αφεντικά αυτών που τα βγάζουνε και βεβαίως δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση.

Θέλω να διευκρινίσω και για τη σχέση μου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και να θυμίσω στον Κυριάκο τι τράβηξε την περίοδο του ’90 με αυτές τις υποκλοπές, ένας πρωθυπουργός που με τιμούσε με την εμπιστοσύνη του μέχρι το θάνατό του αλλά και ο έντιμος στρατηγός Γρυλλάκης, με τον οποίο τότε συνεργαζόμασταν. Από αυτούς τους πράκτορες που τότε έστειλαν την υπόθεση.

Να θυμίσω και τι έγινε εις βάρος του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την υπόθεση του Βατοπεδίου. Δεν καταλαβαίνουν κάποιοι ότι αυτές οι προσπάθειες που γίνονται από διάφορες υπηρεσίες, έχουν ως στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας;

Οι προσπάθειες αυτές έχουν να κάνουν με τα εθνικά συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλάνε οι Ροζάκηδες και οι Τόγκοι για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι διαπραγματεύονται τη μείωση του επηρεασμού των ελληνικών νησιών στο ένα μίλι, στο 20%. Δεν είναι τυχαίος ούτε ο Κοτζιάς που είπε να μην είμαστε μονοφαγάδες. Το σχέδιο είναι να παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία.

Μπορεί να έχω αποφασίσει να μην είμαι ενεργός στην πολιτική αυτό το διάστημα, όμως το κίνημα των ΑΝΕΛ είναι, συνεδριάζουν κανονικά τα όργανά του και οι άνθρωποί του αλλά να ξέρουν ότι εμείς δε θα σιωπήσουμε όσες επιθέσεις και να κάνουν και δε θα σιωπήσει και ο ελληνικός λαός.

Θέλω να δηλώσω ότι μετά τη δημοσιοποίηση των απαντήσεων της εισαγγελίας διαφθοράς, όποιος τολμήσει να μπλέξει εμένα ή μέλη της οικογένειας μου ή μέλη των ΑΝΕΛ, θα τον κυνηγήσω, όπως έλεγε και ο Σαμαράς, ‘μέχρι τέλους’.

Όσοι αναπαράγουν τις ειδήσεις αυτές, να ξέρουν ότι είναι συνυπεύθυνοι. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω, ούτε με κανένα τρόπο να αφήσω να χαθούν οι ΑΝΕΛ. Είναι κίνημα πολιτών, το οποίο έπαιξε ρόλο στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και είναι οι μόνοι που κράτησαν μια σταθερή θέση της χώρας στα εθνικά θέματα. Αποσυρθήκαμε και τηρούμε τις θέσεις μας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε με κανέναν τρόπο την παράδοση του Αιγαίου και νέο σχέδιο Ανάν στην Κύπρο.»