«Πάει ο παλιός ο χρόνος»: Πώς ο πλανήτης υποδέχτηκε το νέο έτος | 61cf05ac280000ebc17edd7c

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο πλανήτης υποδέχεται το νέο έτος εν μέσω πανδημίας. Ειδικότερα φέτος που η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει και δίνει απίστευτα ημερήσια κρούσματα σε κάθε γωνιά της γης, ο ερχομός του 2022 ήρθε με… μούδιασμα.

Η Νέα Ζηλανδία υποδέχθηκε το 2022 με ένα φαντασμαγορικό σόου πάνω από τη γέφυρα Χάρμπορ.

Στο Λονδίνο λόγω περιορισμών ο κόσμος που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία ήταν περιορισμένος και δεν θύμιζε σε τίποτα όσα συνέβαιναν τα περασμένα χρόνια. Ωστόσο οι εικόνες είναι μοναδικές.

Στη Νέα Υόρκη, μόνο 15.000 θεατές γιόρτασαν τον ερχομό του 2022, σε αντίθεση με τους 58.000 που υπάρχουν συνήθως. Πάντως από τις εικόνες ακόμα και αυτοί οι…. λίγοι, φαίνονται απαγορευτικά πολλοί.

Το μαγικό Παρίσι έκανε αλλαγή χρονιάς με πολύ αυξημένα μέτρα επιτήρησης.

Άνθρωποι στη Μαδρίτη στήθηκαν στην ουρά για ώρες για να εισέλθουν στην κύρια πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ όπου οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία πολλών σημείων ελέγχου ασφαλείας, υποχρεωτική χρήση μάσκας και χωρητικότητα στο 60%.

«Μοιάζει σαν να είναι μια άλλη χώρα. Εδώ μπορείς να κάνεις τα πάντα και κανείς δεν λέει τίποτα», έλεγαν οι θεατές.
Πυροτεχνήματα στη Μαδρίτη

«Πάει ο παλιός ο χρόνος»: Πώς ο πλανήτης υποδέχτηκε το νέο έτος | pyrotexnimata madriti.jpg

Στις περισσότερες περιοχες της Ασίας οι εορτασμοί ακυρώθηκαν. Στη Νότια Κορέα μια παραδοσιακή τελετή κωδωνοκρουσίας τα μεσάνυχτα ακυρώθηκε για δεύτερη χρονιά, ενώ οι εορτασμοί ακυρώθηκαν στη λαμπερή συνοικία διασκέδασης Σιμπούγια του Τόκιο και ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα κάλεσε από το YouTube τους πολίτες να φορούν μάσκες και να τηρούν.