Παγώνη: Όποιος μιλάει για άνοιγμα, δεν μπορεί να είναι σοβαρός

Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού είναι ξανά πάνω από 1.000, γεγονός που σίγουρα προβληματίζει.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε και το γεγονός πως κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει lockdown, ενώ υπογράμμισε ότι αν τις επόμενες εβδομάδες έχουμε ξανά πάνω από 1.000 κρούσματα θα σημαίνει ότι δεν πάμε καλά.

Συγκεκριμένα, είπε: «Μπορεί να έχουμε γιορτές, μπορεί να αισθανόμαστε ότι πρέπει να είμαστε χαλαροί, αλλά δεν πρέπει να είμαστε. Όποιος μιλάει τώρα για άνοιγμα, δεν μπορεί να είναι σοβαρός».

Ενώ συνέχισε: «Χρειάζονται πάρα πολλά τεστ για να δούμε τι μας γίνεται. Να βρούμε τους ασυμπτωματικούς και να γίνει η ιχνηλάτησή τους, γιατί εκεί είναι το θέμα.

Είναι πάνω από 2.500 ασθενείς στις απλές κλινικές covid και πολλοί απ’ αυτούς δυστυχώς θα διασωληνωθούν. Όποιος λέει ότι πρέπει να ανοίξουμε στις επόμενες δύο εβδομάδες, δεν είναι σοβαρός.

Αυτό θα πρέπει να το δούμε λαμβάνοντας υπόψιν τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και στην αρχή της επόμενης. Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, θα πιεστεί το σύστημα, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει άνοιγμα».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, το σύστημα Υγείας θα δεχτεί μεγάλη πίεση το επόμενο διάστημα, αφού η αυξητική τάση της πανδημίας σ’ αυτή τη φάση, παραμένει ανησυχητική.

«Τώρα, στο δεύτερο lockdown, η προσέλευση non covid ασθενών γίνεται κανονικά στα νοσοκομεία, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown που είχαν πάει όλα πίσω. Και καλά κάνει ο κόσμος κι έρχεται. Πρέπει να γίνουν χειρουργεία, να προχωρήσει η διαδικασία, να γίνουν οι εξετάσεις. Πρέπει να ενισχυθούν οπωσδήποτε τα νοσοκομεία», σημείωσε.