Πάγωσαν οι μαθητές γιατί ο Διευθυντής αρνείται να ανάψει ο ίδιος τη θέρμανση | makri sxoleia koronoios scaled

Η δημαρχιακή αρχή θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα

Καταγγελία ότι άφησε τους μαθητές χωρίς θέρμανση, επειδή θεωρούσε ότι είναι προσβλητικό να ασχοληθεί με το θέμα, έγινε σε βάρος διευθυντή σχολείου στον Άλιμο.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία έγινε μέσω Facebook από τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη.

Στο βίντεο βρίσκεται στη σχολική μονάδα και για την ακρίβεια στο σημείο που βρίσκεται ο καυστήρας αποκαλύπτοντας πως ο διευθυντής, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν έχει ανάψει την θέρμανση γιατί «είναι “προσβλητικό” και “μειωτικό” για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του Σχολείου!».

Ο δήμαρχος Αλίμου τονίζει ότι «δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό… Διαπιστώνοντας σήμερα ποια είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές».

Όπως αναφέρει στο βίντεο, η δημαρχιακή αρχή θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα «για την αθλιότητα που διαπράχθηκε, να ταλαιπωρούνται τα παιδιά, και να ταλαιπωρείται η λειτουργία της σχολικής μονάδας μέσα σε αντικανονικές συνθήκες χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος».

Ταυτόχρονα, ο κ. Κονδύλης σημειώνει πως καλεί την υπουργό Παιδείας να ελέγξει τον συγκεκριμένο διευθυντή γιατί η ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις είναι συνενοχή.