Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι κρούει σοβαρό κώδωνα του κινδύνου σε Αθήνα και Λευκωσία για τα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που εντάσσουν και την ισλαμιστική τρομοκρατία!

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» φέρνει στο φως την απόρρητη ενημέρωση του προέδρου της Αιγύπτου στον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Αναστασιάδη και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι το Κάιρο είναι ιδιαίτερα ανήσυχο όχι μόνο για την ανάμειξη της Άγκυρας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ο «σουλτάνος» εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Η ενημέρωση από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα και την Κύπρο έγινε κατά τη διάρκεια της 8η Τριμερής Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου με τον Αλ Σίσι να μεταφέρει το μήνυμα ότι το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας για την Αίγυπτο, ζητώντας τους να το κρατήσουν ψηλά στην διπλωματική τους ατζέντα.

Είναι ένα θέμα -που αφορά το μέτωπο στη Λιβύη, την ίδια την εσωτερική ασφάλεια της Αιγύπτου και τον κρίσιμο προς αυτή την κατεύθυνση έλεγχο των ισλαμιστών στη χώρα, αλλά και ευρύτερα την περιοχή- το οποίο κρίνεται ως εξαιρετικής σημασίας για το Κάιρο.