Παίδων Αγία Σοφία: Σήμερα η απολογία του τραυματιοφορέα που ασέλγησε σε ανήλικα κορίτσια

Ο τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε δύο ανήλικα κορίτσια (έξι και οκτώ ετών, αντίστοιχα) κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, οδηγείται σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Ο 61χρονος αντιμετωπίζει τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος:

  • αποπλάνηση ανηλίκου κατά συρροή,
  • κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικου κατά συρροή,
  • κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη.

Ακόμη, έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για παραβίαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό πλημμελήματος.

11 καταθέσεις «καίνε» τον τραυματιοφορέα

Συνολικά έντεκα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» αλλά και γονέων «καίνε» τον 61χρονο τραυματιοφορέα, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων ασθενών, κατάχρηση ανηλίκων ανίκανων να αντισταθούν, κατάχρηση σε γενετήσιες πράξεις από εργαζόμενο σε νοσοκομείο και σε άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη.

Οι συγκεκριμένες καταθέσεις περιγράφουν το ρόλο του 61χρονου τραυματιοφορέα στην Καρδιολογική Κλινική, καθώς και όσα είδαν γιατροί στις 29 Ιανουαρίου, μέρα που ο 61χρονος, φέρεται να ασέλγησε σε δυο κοριτσάκια 6 και 8 ετών που ήταν αναίσθητα κατά τη διάρκεια καθετηριασμού.

Στις καταθέσεις τους αναφέρουν πως ο ρόλος του 61χρονου ήταν να κρατάει τα πόδια των παιδιών για να μένουν ακίνητα κατά τη διάρκεια της εξέτασης καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση αναισθησίας και υπήρχε κίνδυνος να εμφανίσουν σπασμούς ή αντανακλαστικές κινήσεις. Τότε ήταν που σύμφωνα με την καταγγελία γιατρός τον είδε να θωπεύει τα δυο κοριτσάκια ηλικίας 6 και 8 ετών σε σημείο μάλιστα να διαπιστωθεί ότι το ένα παιδάκι αιμορραγούσε. Αμέσως ειδοποιήθηκε η διεύθυνση του νοσοκομείου όπου διενήργησε ΕΔΕ μεταφέρθηκε σε άλλη πτέρυγα.

Στη συνέχεια μετά από καταγγελία υπαλλήλου του νοσοκομείου ενεργοποιήθηκε η Εισαγγελία στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Το έργο των αστυνομικών ήταν σε αυτή την περίπτωση διαφορετικό καθώς δεν μπορούσαν να λάβουν καταθέσεις από τα παιδάκια και χρειάστηκε συστηματική έρευνα για να δεθεί η υπόθεση και να ξεσκεπαστεί η φρικαλέα δράση του 61χρονου στην Καρδιολογική πτέρυγα του Παίδων.

Οι αστυνομικοί την Παρασκευή έκαναν έφοδο στο σπίτι του 61χρονου στους Αμπελόκηπους και του πέρασαν χειροπέδες ενώ κατάσχεσαν και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Ο ίδιος, χωρισμένος και πατέρας δυο παιδιών, τηρεί αρνητική στάση λέγοντας ότι τόσα χρόνια δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα και όλα θα τα αποδείξει την Τετάρτη στην απολογία του στον ανακριτή.