Το ντουέτο του μπέιζμπολ των Yankees, ο Φρίτζ Πέτερσον και ο Μάικ Κέκιχ είδαν τη ζωή τους να αλλάζει για πάντα έπειτα από ένα μπάρμπεκιου με τις συζύγους τους. Οι δύο πρώην παίκτες του μπέιζμπολ αποφάσισαν να ανταλλάξουν επίσημα τους γάμους τους.

Ο Φριτζ Πέτερσον πέρασε πέντε χρόνια με τους Γιάνκις κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο MLB και προσκλήθηκε σε μπάρμπεκιου από έναν αθλητικό δημοσιογράφο της New York Post, τον Μάουρι Άλεν, τον Ιούλιο του 1972 και έδωσε το παρών με τη σύζυγό του Μέριλιν.

Η μέρα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ

Εκείνη τη μέρα δεν θα την ξεχάσει ποτέ. Όπως και ο συμπαίκτης του, Μάικ Κέκιχ, ο οποίος παρευρέθηκε στο μπάρμπεκιου με τη γυναίκα του, Σούζαν. Μόλις το μπάρμπεκιου έφτασε στο τέλος του, τα δύο ζευγάρια συνέχισαν το βράδυ τους κατευθυνόμενοι στο τοπικό Fort Lee Diner.

«Όταν αποφασίζαμε να φύγουμε, είχαμε πάρει δύο διαφορετικά αυτοκίνητα και τυχαία σταθμεύσαμε ο ένας με τον άλλον έξω στον δρόμο. Είπα στη σύζυγό μου, Μέριλιν, “Γιατί δεν οδηγείς με τον Μάικ στο δείπνο και θα πάρω τη Σούζαν μαζί μου και θα συναντηθούμε εκεί και μετά θα πάμε σπίτι από εκεί;” Το κάναμε αυτό και είχαμε τόσο μεγάλη διασκέδαση μαζί, η Σουζάν και εγώ, και ο Μάικ και η Μέριλιν» είπε ο Πέτερσον και τόνισε πως αυτό ήταν διασκεδαστικό και ζήτησε να το κάνουν ξανά.

«Το κάναμε την επόμενη νύχτα. Βγήκαμε στο Steak and Ale στο Fort Lee. Ο Μάικ και η Μέριλιν έφυγαν νωρίς, αλλά εγώ με τη Σούζαν μείναμε και ήπιαμε μερικά ποτά και φάγαμε» ανέφερε ο Φριτζ.

«Ερωτεύτηκα τη γυναίκα του και ερωτεύτηκε τη δική μου»

Ωστόσο, δεν είχε περάσει πολύς καιρός που συνειδητοποίησε ότι ήθελαν να περάσουν περισσότερα από λίγα γεύματα με τις συζύγους.

«Όλοι μας αισθανθήκαμε τον ίδιο τρόπο» είπε ο Πέτερσον «Συνεχίσαμε και ερωτεύτηκα τη γυναίκα του και ερωτεύτηκε τη δική μου».

Παρότι ήταν μια ελκυστική πρόταση για ανταλλαγή συζύγων, και τα δύο ζευγάρια είχαν παιδιά, σπίτια και σκυλιά να σκεφτούν.

Έτσι, αποφάσισαν να εφαρμόσουν μια «ανταλλαγή συζύγων» και να κάνουν την κίνησή τους, με τον Πέτερσον και τον Κέκιχ να αλλάζουν ολόκληρη τη ζωή τους μέσα σε σχεδόν μια νύχτα.

Η ανακοίνωση τον Μάρτιο του 1973: «Μην πεις ότι ήταν ανταλλαγή συζύγων»

Το μόνο που έμεινε ήταν να κυκλοφορήσουν τα εκπληκτικά νέα τους στον κόσμο και οι παίκτες αποφάσισαν να το κάνουν σε ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου τον Μάρτιο του 1973.

«Μην πεις ότι ήταν ανταλλαγή συζύγων, γιατί δεν ήταν. Δεν ανταλλάξαμε συζύγους, αλλάξαμε ζωές» είπε ο Κέκιχ.

Μετά την αποκάλυψη του Πέτερσον, τα ζευγάρια έκαναν το τελικό τους σχέδιο και άλλαξαν τη ζωή τους εντελώς. Αφού αποφάσισαν τα παιδιά να μείνουν με τις μητέρες τους και στα σπίτια τους, ο Πέτερσον μετακόμισε με τη Σούζαν και τις δύο μικρές της κόρες, ενώ ο Κέκιχ δημιούργησε μια νέα ζωή με τη Μέριλιν και τους δύο γιους της.

Το ένα ζευγάρι χώρισε

Για αρκετά χρόνια και τα δύο ζευγάρια απόλαυσαν μια σχετικά ήσυχη ζωή. Ο Φριτζ και η Σούζαν είναι ακόμα παντρεμένοι, αλλά δυστυχώς το παραμύθι δεν κράτησε για τους Μάικ και Μέριλιν που χώρισαν.

Οι δύο πρώην συμπαίκτες, που κάποτε ήταν συγκάτοικοι κατά τη διάρκεια των οδικών ταξιδιών τους στους Yankees, δεν μιλούσαν για μια δεκαετία περίπου.

Ο Πέτερσον μιλάει για την παράξενη ιστορία, ωστόσο ο Κέκιχ δεν έχει δώσει συνέντευξη εδώ και αρκετά χρόνια και λέγεται ότι είναι «πανικοβλημένος» καθώς μετατράπηκε σε ταινία.