Η Κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύση τη φύλαξη των συνόρων, όπως τόνισε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν», τόνισε ο ΥΕΘΑ και συνέχισε λέγοντας ότι: «Θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχθηκαν»

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε ότι χθες υπήρξαν πολλά περιστατικά αποτροπής μεταναστών και προσφύγων να περάσουν από τον Έβρο. Μάλιστα ενημέρωσε πως έγιναν συλλήψεις, χωρίς ωστόσο ν’ αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό.

Ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε το αυτονόητο, ότι τα άτομα που βρίσκονται στα στον Έβρο, δεν είναι από την Ιντλίμπ της Συρίας, καθώς δε θα μπορούσαν να είχαν φτάσει τόσο γρήγορα στην περιοχή.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση στα σύνορα και τόνισε πως η πρόθεση για θωράκιση της χώρας Ελλάδας πρέπει να γίνει σαφής, « να καταδειχθεί στον Έβρο, πριν από οπουδήποτε αλλού».

Παράλληλα υπογράμμισε σε όλους τους τόνους πως η Κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε μέσο για να δημιουργήσει ένα ισχυρό τοίχος αποτροπής των ροών παντού, διαμηνύοντας εκ νέου ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων αλλά και των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα μέρα με τη μέρα.

«Στη θάλασσα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση», παραδέχθηκε ο κ. Παναγιωτόπουλος ενώ εκτίμησε πως η χθεσινές καιρικές συνθήκες απέτρεψαν μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την θάλασσα.