Πανελλαδικές εξετάσεις - Κεραμέως: Mε self test και μάσκες οι διαγωνιζόμενοι

Στο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί στις πανελλαδικές εξετάσεις αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε στον ΑΝΤ1

Η υπουργός Παιδείας είπε ότι μέχρι το ερχόμενο Σάββατο όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα προμηθευτούν από 2 self test. Το πρώτο θα πρέπει να γίνει στις 10 Ιουνίου και το δεύτερο στις 19 Ιουνίου. Αν το τεστ βγει θετικό, τότε θα πρέπει μέσα σε 3 ημέρες να κάνουν εργαστηριακό τεστ για επιβεβαίωση του αποτελέσματος.

Αν το τεστ βγει και πάλι θετικό, τότε ο διαγωνιζόμενος θα μπει σε καραντίνα και θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο. Αν αυτό γίνει στο δεύτερο τεστ και ο μαθητής έχει ήδη διαγωνιστεί σε εξεταστικό κέντρο, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στο ίδιο κέντρο δεν θα έχουν κάποια επίπτωση και θα συνεχίσουν κανονικά τις εξετάσεις τους.

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι τόσο για τους διαγωνιζόμενους όσο και για τους επιτηρητές είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Η κυρία Κεραμέως, απαντώντας στην κριτική που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Τσίπρα που έκανε λόγο για «σφαγή εισακτέων», απάντησε ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Να μπαίνει κάποιος στο πανεπιστήμιο με 1 στα 20», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι στα τμήματα στα οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η βάση εισαγωγής ήταν 1,7 στα 20 και μόνο 3 στους 100 μαθητές αποφοιτούσαν κάθε έτος.