Συνεχίστηκαν σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων με τα μαθήματα της Φυσικής και των Λατινικών.

Δείτε παρακάτω τα θέματα των Πανελληνίων:

Η συνέχεια των Πανελληνίων Εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΓΕΛ θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη με εξέταση στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Η πιθανή βαθμολογία

Χειρότερες από τις περσινές αναμένονται οι βαθμολογίες καθώς οι υποψήφιοι φαίνεται να μπερδεύτηκαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τους καθώς τα πολλά θέματα και ο συνδυασμός ερωτήσεων αφήνει την αίσθηση ότι οι περισσότεροι δυσκολεύτηκαν.

Η βαθμολόγηση τώρα ξεκινάει και η εκτίμηση είναι ότι τα Αρχαία Ελληνικά δυσκόλεψαν τους υποψηφίους, όπως και ο συνδυασμός της Νεοελληνικής Γλώσσας μαζί με τη Λογοτεχνία. Καλύτερη εικόνα αναμένεται στα Μαθηματικά, όπως και στα μαθήματα της Κοινωνιολογίας και της Βιολογίας.

Ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν με το πέρας των Πανελλαδικών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η πορεία των βάσεων στις σχολές, διότι φαίνεται μικρή κάμψη σε αυτές των Ανθρωπιστικών Σπουδών και αυξομειώσεις στις Οικονομικές Σχολές. Παρόλα αυτά, σίγουρα θα καταγραφεί άνοδος αφού καταργήθηκαν οι συντελεστές βαρύτητας.

Πρώτες εκτιμήσεις για τα επιστημονικά πεδία

Ίδιος φαίνεται να παραμένει ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με οχτώ στους δέκα υποψήφιους να αναμένεται να πετύχουν την είσοδό τους σε Πανεπιστήμιο.

Όσον αφορά το 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών, η εικόνα αναμένεται καλή και φέτος για τους υποψήφιους φοιτητές. Πιθανή μικρή κάμψη στις ανθρωπιστικές σπουδές, η εικόνα θα ολοκληρωθεί με το πέρας των μαθημάτων αυτής της εβδομάδας.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο των Πολυτεχνικών και Θετικών Σχολών αναμένεται να επιτευχθεί εύκολη πρόσβαση σε πολλές σχολές .

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο των Ιατρικών σχολών παραμένει η μεγάλη ζήτηση κυρίως στις Ιατρικές σχολές

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο των Οικονομικών σχολών συνήθως παρατηρούνται αυξομειώσεις μεταξύ των τμημάτων.