«Συναγερμός» σήμανε το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουνίου αφού ένας υποψήφιος των Πανελληνίων παρουσίασε δέκατα και έντονο πονοκέφαλο, με τα πρώτα δείγματα να δείχνουν ότι πρόκειται για κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το esos.gr, στο Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής μετέβησαν άμεσα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Επόπτης Πανελλαδικών Εξετάσεων της Περιφέρειας. Παράλληλα, υπήρξε και επικοινωνία τόσο με την Εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας για θέματα κορονοϊού και Γενική Γραμματέα του υπουργείου, Αναστασία Γκίκα όσο και με την οικογένεια του μαθητή για την ασφαλή απομάκρυνσή του από το Κέντρο.

Καθησυχαστικό το Υπουργείο Παιδείας

Πηγές του Υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι ο μαθητής δε διατρέχει κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό, καθώς η αδιαθεσία του πιθανόν να οφείλεται σε άγχος παρά σε συμπτώματα συμβατά με τη νόσο.

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, ανέφερε στο alfavita.gr:

«Μας έχουν καλέσει αυτές τις μέρες από πολλά σχολεία-εξεταστικά κέντρα, λχ από τον Αγιο Δημήτριο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, κα. Είναι λογικό να ανησυχούν όταν κάποιο παιδί διαμαρτύρεται για πονοκέφαλο ή και υπερθερμία, γιατί ως τώρα μας αναφέρονται υπερθερμίες υποψηφίων, δηλαδή χαμηλοί πυρετοί έως 37,2-37,5, οι οποίοι εξηγούνται από το άγχος των μαθητών και όχι υψηλοί πυρετοί. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θερμομετρούνται ξανά και ξανά. Ωστόσο μέχρι τώρα τουλάχιστον, σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε κάποιος υποψήφιος, με βάση αυτές τις οδηγίες, ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, κανένα εξεταστικό κέντρο δεν έκλεισε και δεν έχουμε καμία περίπτωση που να μας προβληματίζει σοβαρά, παρά τα καθημερινά τηλεφωνήματα».

Τι συμβαίνει σε περίπτωση θετικού κρούσματος

Εάν κάποιος υποψήφιος μαθητής επιβεβαιωθεί ως κρούσμα μόλυνσης από κορωνοϊό, τότε παύει η συμμετοχή του στη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων και τίθεται σε 10ήμερη καραντίνα υπό επιτήρηση.

Με δική του αίτηση, θα μπορεί να συμμετάσχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από esos.gr και alfavita.gr