Ο Μπίαρ είναι ένας γλυκύτατος σκύλος, που ζει μαζί με την ιδιοκτήτρια του, Σόφι Γκλος στο νησί Γκερνσέϊ. Στη διάρκεια της καραντίνας η 27χρονη Βρετανίδα συνειδητοποίησε ότι ο αγαπημένος της φίλος είναι επίσης και τετραπέρατος, αφού έμαθε να ξεχωρίζει και τα 52 παιχνίδια του με το όνομα τους.

Όλα ξεκίνησαν, όπως πληροφόρησε η Σόφι τους ακολούθους της στο Instagram, όταν τον Ιανουάριο αποφάσισε να υποβάλλει τον 6χρονο Μπίαρ σε ένα τεστ μνήμης. Στο σχετικό βίντεο, που ανάρτησε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ακούγεται η ίδια να ρωτά τον σκύλο της «θα παίξουμε με τα παιχνίδια σου τώρα, που είναι ο δεινόσαυρος;». Ο Μπίαρ ανταποκρίνεται αμέσως και μέσα από μία στοίβα με παιχνίδια ξεχωρίζει τον δεινόσαυρο και τον φέρνει στα πόδια της γυναίκας που τον φροντίζει από κουτάβι. Στη συνέχεια το ίδιο συμβαίνει με το γουρούνι, την καμήλα, το φίδι και όσο η Σόφι ενθουσιάζεται τόσο ο Μπίαρ κάνει με μεγάλη επιτυχία τη μαντεψιά του.

Όπως είπε η ίδια στους ακολούθους της στο Instagram, που ξετρελάθηκαν με το βίντεο της, ο Μπίαρ μπορεί κάλλιστα να ξεχωρίσει και τα 52 του παιχνίδια σε χρόνο ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνα του 2019 που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Σάσσεξ απέδειξε ότι τα αγαπημένα τετράποδα καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα από τις βασικές εντολές υπακοής, «κάτσε» και «στάσου». Η ίδια μελέτη έδειξε ότι οι σκύλοι είναι σε θέση να ξεχωρίζουν και τις διαφορετικές διαλέκτους μιας γλώσσας.

Όπως ανέφερε η δρ. Χόλι Ρουτ Γκούτεριτζ, «στα καρτούν βλέπουμε τους σκύλους να κοιτούν τους ιδιοκτήτες τους και να ακούν μπλα, μπλα, μπλα». «Τα αποτελέσματα της έρευνας μας όμως δείχνουν ότι τα αγαπημένα μας τετράποδα έχουν περισσότερες ικανότητες από αυτές που τους αναγνωρίζουμε και η αλήθεια είναι ότι εγώ προσωπικά ξέρω σκύλους που μπορούν να κατανοήσουν 75 διαφορετικές εντολές».

Πηγή: dailymail.co.uk