Το Χιλιανό υπουργείο Υγείας ενημέρωσε χθες Τρίτη 19 Ιανουαρίου ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν 3.400 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 26 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως εδώ τους 17.573 νεκρούς επί συνόλου 677.151 μολύνσεων.

Οι αρχές συνεχίζουν την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού. Μέχρι χθες είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους για τον νέο κορωνοϊό 24.025 άνθρωποι και τη δεύτερη 8.360.

Σήμερα ο αρμόδιος εποπτικός φορέας θα αποφασίσει εάν θα δώσει πράσινο φως για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου CoronaVac, προϊόν της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας Sinovac, ώστε να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός, ανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις.

Επιδημιολόγοι συνιστούν το τελευταίο διάστημα στην κυβέρνηση να περιορίσει τις μετακινήσεις μεταξύ περιοχών της χώρας και να καταρτίσει σχεδιασμούς για την επιβολή αυστηρών lockdowns σε διάφορες πόλεις, καθώς προειδοποιούν ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας ενδέχεται να κλιμακωθεί το προσεχές διάστημα.

Εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου στο νότιο ημισφαίριο, η κυβέρνηση αποφάσισε να δίνονται άδειες μετακίνησης σε οικογένειες που θέλουν να παραθερίσουν εντός της χώρας, ενώ επιτρέπει επίσης την έλευση ξένων τουριστών, για να τονωθεί ο συγκεκριμένος τομέας οικονομικής δραστηριότητας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ