350.000 υπογραφές στη Βρετανία για να αφαιρεθεί από τον Τόνι Μπλερ ο τίτλος του ιππότη

Ο πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας έλαβε πρόσφατα τον συγκεκριμένο τίτλο από τη βασίλισσα

Περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν ήδη υπογράψει ηλεκτρονικά, προκειμένου να αφαιρεθεί από τον Τόνι Μπλερ ο τίτλος του ιππότη.

Ο πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας έλαβε πρόσφατα τον συγκεκριμένο τίτλο από τη βασίλισσα, στο πλαίσιο των τιμητικών διακρίσεων για την νέα χρονιά που απονέμονται ως αναγνώριση των επιτευγμάτων και της υπηρεσίας διακεκριμένων προσώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε αυτούς είναι από υγειονομικοί που μάχονται κατά του κορωνοϊού μέχρι προσωπικότητες από τον αθλητικό χώρο, ακόμη και τον πρωταγωνιστή της ταινίας Τζέιμς Μποντ, Ντάνιελ Κρεγκ.

Παρ όλα αυτά, η απόφαση να απονεμηθεί στον πρώην ηγέτη των Εργατικών ο τίτλος του ιππότη έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις από ακτιβιστές της ειρήνης, οι οποίοι τον κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου καθώς εκείνος είναι που έστειλε βρετανικά στρατεύματα στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, ενώ άλλοι ζητούν μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής τιμητικών τίτλων από την βασίλισσα.

«Αυτός ήταν προσωπικά υπεύθυνος για τον θάνατο αμέτρητων αθώων, αμάχων και στρατιωτών σε διάφορες πολεμικές συγκρούσεις. Και μόνο γι’ αυτό θα έπρεπε να λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου», αναφέρει η αίτηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα change.org.