Νότια Κορέα: Χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από τον Ιούλιο όσοι έχουν εμβολιαστεί

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή επιβεβαιώθηκαν 614 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, κλείνοντας έναν μήνα τριψήφιου αριθμού ημερήσιων μολύνσεων, του μεγαλύτερου κύματος που πλήττει τη χώρα της Ασίας τους τελευταίους εννέα μήνες.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 549 νεκρούς επί συνόλου 38.161 κρουσμάτων.

Χθες Κυριακή οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα ως προς τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση στην πρωτεύουσα Σεούλ και την επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει, ως τουλάχιστον τα τέλη του μήνα.

Ο αριθμός των μολύνσεων που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ελαφριά μειωμένος από τις 631 που επιβεβαιώθηκαν χθες, τον υψηλότερο αριθμό από την κορύφωση της πανδημίας, στα τέλη Φεβρουαρίου και τις αρχές Μαρτίου.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι εάν αυτός ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού συνεχιστεί, τα νοσοκομεία πολύ γρήγορα θα κινδυνεύσουν να υποστούν κορεσμό.

Ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν δίνει εντολή να αυξηθούν τα τεστ για να αντιμετωπιστεί το 3ο κύμα της πανδημίας

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν διέταξε σήμερα να επεκταθούν τα τεστ που γίνονται για τον εντοπισμό κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με την κινητοποίηση προσωπικού των ένοπλων δυνάμεων και του δημοσίου, καθώς η χώρα καταγράφει επί έναν μήνα τριψήφιο αριθμό μολύνσεων.

Ο Μουν τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις όπου γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις θα πρέπει να λειτουργούν περισσότερες ώρες, ώστε να είναι σε θέση να πηγαίνουν σε αυτές άνθρωποι που εργάζονται πέραν του ωραρίου τους, ενώ ζήτησε να υπάρχουν περισσότεροι χώροι όπου πολίτες μπορούν να εξετάζονται μέσα στα αυτοκίνητά τους, τόνισε εκπρόσωπος του Κυανού Οίκου, της νοτιοκορεάτικης προεδρίας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή επιβεβαιώθηκαν 614 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 549 νεκρούς επί συνόλου 38.161 κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ