Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές ο φετινός εορτασμός της αυγουστιάτικης πανσελήνου θα διαρκέσει μία ημέρα -νύχτα, για την ακρίβεια-, αντί για το καθιερωμένο τριήμερο. Με την εξαίρεση μία εκδήλωσης στο Κάστρο Αντιρρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου, όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα γίνουν στις 3 Αυγούστου,

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορονοιού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Το 2019 περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι κυρίως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Δείτε ΕΔΩ τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που θα μείνουν ανοιχτά για το κοινό, τα ωράρια και τις εκδηλώσεις (πατάτε ΠΙΝΑΚΑΣ 2020).