Μια παντρεμένη γυναίκα, που προσπαθούσε για έναν ολόκληρο χρόνο να μείνει έγκυος χωρίς επιτυχία, ανακάλυψε ότι είχε γεννηθεί άνδρας!

Η 25χρονη Κινέζα, η οποία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποκαλείται Πινγκπινγκ, πληροφορήθηκε ότι έχει το αρσενικό χρωμόσωμα Υ παρότι έχει γεννηθεί με γυναικεία γεννητικά όργανα.

Η αποκάλυψε έγινε στη διάρκεια μιας ακτινογραφίας για έναν χτυπημένο αστράγαλο και εξηγήθηκε γιατί η νεαρή γυναίκα δεν είχε περίοδο και δεν μπορούσε μέχρι σήμερα να μείνει έγκυος, παρά τις σχετικές προσπάθειες που έκανε με τον σύζυγο της.

Η Πινγκπινγκ ποτέ δεν είχε ερωτήματα για το φύλο της και τη σεξουαλική της ταυτότητα, ούτε σκέφτηκε ποτέ ένα τέτοιο ενδεχόμενο παρότι δεν είχε περίοδο, γεγονός που γιατροί στην εφηβεία της είχαν αποδώσει σε καθυστέρηση στην ανάπτυξη της.

Σήμερα ο γιατρός, που την εξέτασε και ανακάλυψε τι ακριβώς συνέβη, δήλωσε στην εφημερίδα South China Morning ότι η νεαρή ασθενής του επανεξετάζει ποια πρέπει να είναι η ταυτότητα του φύλου της. Από εκεί και πέρα οι επιλογές της είναι το χειρουργείο ή η ορμονική θεραπεία.

Τι είναι αυτή η διαταραχή

Η κατάσταση της επιστημονικά ονομάζεται «46 XY διαταραχή της σεξουαλικής ανάπτυξης» στην οποία άτομα με αρσενικά χρωμοσώματα έχουν αμφίσημα, υπανάπτυκτα ή ελλιπή γεννητικά όργανα.

Επειδή η γυναίκα είχε φαινομενικά γυναικεία όργανα, δεν είχε αμφισβητήσει ποτέ το φύλο της και αδιαφορούσε για το γεγονός ότι δεν είχε ποτέ περίοδο.

Όταν η μητέρα της την πήγε σε γιατρούς όταν ήταν παιδί, της είπαν ότι μπορεί απλώς να αναπτύσσεται πιο αργά από τα υπόλοιπα παιδιά.

Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι δεν είχε μήτρα ή ωοθήκες, κάτι που εξήγησε γιατί η προσπάθειά της για 12 μήνες να μείνει έγκυος δεν είχε αποτέλεσμα. Η ακτινογραφία στον αστράγαλο έδειξε υπανάπτυκτα οστά.

Το Κέντρο Πληροφοριών Γενετικών και Σπάνιων Νοσημάτων (GARD) που εδρεύει στις ΗΠΑ λέει ότι πολλά άτομα με αυτή την πάθηση έχουν «γεννητικά όργανα που δεν είναι ξεκάθαρα ανδρικά ή γυναικεία».

Πηγή: dailymail.co.uk