Μετά και την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, για την νομοθετική ρύθμιση που θα καταργήσει την ποινή του υποβιβασμού, που προβλέπει ο κανονισμός της ΕΕΑ, αναμένεται να υπάρξουν άλλου είδους ποινές για ανάλογα ζητήματα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή το απόγευμα της Τρίτης, θα προβλέπει αφαίρεση βαθμών, πρόστιμο και όχι υποβιβασμό. Το εύρος των βαθμών που θα αφαιρούνται θα κινείται από 5 έως 10.

Η τροπολογία θα κατατεθεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού με την διαδικασία του κατ’ επείγοντος και προφανώς εισηγητής θα είναι ο κύριος Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι τελευταίες μάλιστα διαρροές από το κυβερνών κόμμα αναφέρουν ότι στον «Δικέφαλο του Βορρά» αναμένεται να επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 5 βαθμών ενώ στην Ξάνθη, στην οποία έχει επιβληθεί και ανάκληση πιστοποιητικού, ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών.

Αν τελικά αυτό αποδειχθεί και στην πράξη αλλάζουν οι ισορροπίες στο εν εξελίξει πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό να αποκτά ισχυρό προβάδισμα τίτλου. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Ξάνθη έχουν το δικαίωμα, να προσφύγουν στην επιτροπή εφέσεων, προκειμένου να μειωθούν οι ενδεχόμενες ποινές τους.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την τοποθέτησή του ο Στέλιος Πέτσας γνωστοποίησε πως ο Θοδωρής Ζαγοράκης διαγράφηκε από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας.