Δείχνοντας για άλλη μια φορά τη αλληλεγγύη του, ο Πάου Γκασόλ ξεκίνησε μία εκστρατεία με τον Ράφα Ναδάλ, στο πλαίσιο της οποίας ενώθηκαν πολλοί ακόμα Ισπανοί αθλητές, με σκοπό να συγκεντρωθούν 11 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Επίσης, ο Ισπανός μπασκετμπολίστας διενεργεί συνομιλίες στα κοινωνικά δίκτυά του με το σύνθημα #QuarentenaSaludable, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει για την καταπολέμηση της νόσου με τη βοήθεια ειδικών.

Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Marca, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η επικοινωνία και η γνώση  θα είναι καθοριστικής σημασίας για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη με καλύτερα αποτελέσματα.  Πρέπει όμως  να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επισκέψεις μας στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο για να περιοριστεί  η εξάπλωση της πανδημίας. Είναι επίσης βασικό οι νέοι να μένουν στο σπίτι, γιατί  μπορούν να το έχουν χωρίς συμπτώματα και να το μεταδώσουν. Αυτές τις μέρες έχουμε διαβάσει ότι λόγω της έλλειψης αναπνευστήρων, μερικές φορές οι γιατροί πρέπει να επιλέξουν ή να αποφασίσουν ποιος ζει ή πεθαίνει, είναι πολύ δύσκολο. Οι περισσότερες χώρες δεν ήταν έτοιμες να πολεμήσουν σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί η επιδείνωσή του. Χρειάζεται υπομονή και  πειθαρχία, παραμονή  στο σπίτι. Μαζί θα κερδίσουμε αυτόν τον ιό και θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την εμπειρία».