Αγωγή κατά των δημοσιογράφων των «ΝΕΩΝ» και των «Παραπολιτικών» κ.κ. Γ. Παπαχρήστο και Γ. Κουρτάκη κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζητά ένα εκατομμύριο ευρώ από τον καθένα τους.

Η αγωγή στρέφεται κατά των δύο δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα αποκάλυψαν για την εξοχική κατοικία του κ. Τσίπρα στο Σούνιο.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» ο Γιώργος Παπαχρήστος αναφέρθηκε στην υπόθεση.

«Γελάω γιατί μέσα σε αυτή την τραγωδία για τον ελληνικό Τύπο είναι το μόνο που μπορώ να κάνω. Ο άνθρωπος αυτός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρησιμοποιεί ένα όπλο, το οποίο καλώς έχει τεθεί. Ο πολιτικός που βάλλεται με στοιχεία που δεν έχουν σχέση με την αλήθεια, καλώς προσφεύγει στα δικαστήρια για να αποκαταστήσει την τιμή του. Προηγουμένως όμως υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία. Πρέπει να στείλει εξώδικο» σημείωσε αρχικά.

«Εμείς στα ‘’ΝΕΑ’’, με δική μου πρωτοβουλία είπαμε να δημοσιεύσουμε όχι απλώς την άποψή του κ. Τσίπρα, αλλά και όλα τα τμήματα του εξωδίκου που με καθ’ υβρίζουν. Κάθε αράδα είναι μια αγωγή. Θα μπορούσα να πάω σε δικηγόρο και να του πάω με κάθε γραμμή κάνε αγωγή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν το έκανα. Γιατί θεώρησα λογικό, και για την εφημερίδα και για τον κ. Τσίπρα, να δημοσιευτεί το εξώδικο. Στο δε in.gr που έχει πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέψεις ημερησίως δημοσιεύσαμε ολόκληρη το εξώδικο» πρόσθεσε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Παπαχρήστος, «ο κ. Τσίπρας σκόπευε να φιμώσει εμένα, την εφημερίδα και τον Γιάννη Κουρτάκη».

Εντός του εξωδίκου, μεταξύ άλλων, γινόταν λόγος, ότι για κάθε αναφορά στο όνομα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει… να του καταβάλει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» 10.000 ευρώ.

«Το θέμα δεν είναι νομικό αλλά καθαρά πολιτικό» υπογράμμισε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος των «Παραπολιτικών», Θανάσης Φουσκίδης.

«Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε όταν ήταν στην κυβέρνηση να εξοντώσει κυριολεκτικά κάθε δημοσιογραφικό φορέα που του ασκούσε ενοχλητική κριτική. Δεν το κατάφερε και προσπαθεί να το καταφέρει τώρα μέσω της οικονομικής εξόντωσης. Τα ‘’Παραπολιτικά’’ είχαν προχωρήσει σε αποκαλύψεις που ενοχλούσαν ιδιαιτέρως την προηγούμενη κυβέρνηση» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Στην λογική του κ. Τσίπρα, κάθε ενοχλητική φωνή, θέλει να εξαφανιστεί» ανέφερε με νόημα ο δημοσιογράφος.