Παπαευαγγέλου: Κάποιο προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση μου. Η αφοσίωση μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη. Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται» αναφέρει σε δήλωσή της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τι προηγήθηκε

Η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, δήλωσε, απαντώντας σε σκέλος ερώτησης δημοσιογράφου, κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ:

«Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν. Είναι πολύ μικρό ποσοστό των ασθενών που χάνουν την ζωή τους, εκτός ΜΕΘ. Πολύ μικρό. 20% νομίζω», είπε χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη δήλωσε προκάλεσε αντιδράσεις στα social media.