Στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο αυξημένο αριθμό κρουσμάτων τόσο στην δυτική Αττική, όσο και στην Κοζάνη που «βράζουν».

Επιπλέον τόνισε πως αυτή την εβδομάδα μειώθηκε τόσο ο αριθμός των νεκρών όσο και των διασωληνωμένων, σημειώνοντας πως η θετική αυτή εξέλιξη ήρθε αργά λόγω της διασποράς της νόσου στην κοινότητα.

“Με μια μικρή χαλάρωση στις γιορτές είναι πολύ εύκολο να δούμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων”, είπε και υπογράμμισε πως πλέον είναι πολύ μεγαλύτερες οι πιθανότητες να έρθουμε σε επαφή με ασυμπτωματικούς φορείς του ιού σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Η ίδια μετέφερε την ανησυχία της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ενόψει των εορτών με μια λέξη: «Ανησυχούμε». «Υπάρχει μια μικρή μερίδα πληθυσμού που είτε αμφισβητεί είτε έχει κουραστεί από τους περιορισμούς», συνέχισε και υπογράμμισε πως «θέλουμε να πάμε μετά τις γιορτές μπροστά, όχι πίσω».

Κλείνοντας, η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο δραματικό μήνυμα του ΠΟΥ στους Ευρωπαίους, με το οποίο τους καλεί να… μείνουν σπίτι τα Χριστούγεννα και να μην κάνουν γιορτές ούτε με τους συγγενείς.