Στην επιβεβαίωση ότι σήμερα θα ανακοινωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία του click away και του λιανεμπορίου γενικότερα προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα, είπε στην τηλεόραση του OPEN: «Έχουμε πει από την αρχή ότι, όταν θα επανεκκινήσει το λιανεμπόριο, θα γίνει μέσω του click away».

Τόνισε, ακόμη, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία έδωσε κινητικότητα της τάξεως του 15% στο λιανεμπόριο κατά τη διάρκεια των εορτών, μαζί με τη λειτουργία των κομμωτηρίων. «Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το click away είναι προτεραιότητα έναντι των κομμωτηρίων» προσέθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε επίσης ότι οι αρχές αναμένουν τις προτάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό, οι οποίες θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Σχετικά με το δίλημμα ανάμεσα στη λειτουργία σχολείων ή του λιανεμπορίου, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι για την κυβέρνηση αποτελεί βασική προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων.