Από τον δήμο Αλίμου απηύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κάλεσμα προς τους πολίτες της Αττικής να συμπράξουν ενεργά στην μεγάλη προσπάθεια για το περιβάλλον, στηρίζοντας την ανακύκλωση. Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη ένα απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων, 100 καφέ κάδους και συνολικά 400 κυτία εσωτερικού χώρου για ανακύκλωση υλικών. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωση 2020 και αφορά στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Δ. Νάνουπαρέδωσε στον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη τον νέο εξοπλισμό.

Στην παραλαβή του εξοπλισμού παραβρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι Γ. Αντωνάκης, Γ. Μακαριγάκης, Α. Καραμολέγκος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Χ. Γκιόλιας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στηρίζουμε έμπρακτα την ανακύκλωση, ενισχύοντας και εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές σε όλους τους δήμους της Αττικής μας. Όμως για την επιτυχία του εγχειρήματος που θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, για ένα καλύτερο αύριο για το περιβάλλον, για περισσότερες θέσεις εργασίας, είναι απαραίτητο να συμπράξουν και οι πολίτες και όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο με συντονισμένη προσπάθεια και συμμετοχή όλων, θα δημιουργήσουμε μια Αττική – πρότυπο στην ανακύκλωση, μια «πράσινη» Περιφέρεια, πρωτοπόρο στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Α. Κονδύλης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Το στοίχημά μας είναι να κάνουμε και τον δήμο Αλίμου και όλη την Περιφέρεια Αττικής, την κοινωνία μας πρότυπη στη διαχείριση των απορριμμάτων και γι’ αυτό ζητάμε από όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν τον καφέ κάδο, να συμμετέχουν καθημερινά στην συλλογή και αποκομιδή βιοαποβλήτων, δίνοντας ένα έμπρακτο παράδειγμα στη νέα γενιά και διασφαλίζοντας το περιβάλλον και τη βιωσιμότητά του για τη νέα γενιά. Θα είμαστε εδώ με τον κύριο Περιφερειάρχη, θα έχουμε συνεργασία για το περιβάλλον, για την καθαριότητα, για την ανακύκλωση και για πολλά ακόμα θέματα που μας απασχολούν, ώστε να πάμε τον τόπο μας πολλά βήματα μπροστά».