Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση με κοκαΐνη

Την παραίτησή του υπέβαλλε αντιπρόεδρος του ΣτΕ μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για υπόθεση ναρκωτικών

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Ευστρατίου και πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, λόγω εμπλοκής του ονόματος του σε υπόθεση με κοκαΐνη, που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα.

Ο κ. Ευστρατίου υπογράμμισε ότι παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου, ενώ δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, οι οποίες του αποδίδονται. Σημειώνεται ότι η παραίτηση του κ. Ευστρατίου κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Το όνομα του 66χρονου κ. Ευστρατίου ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών, με την σύλληψη νεαρών ατόμων στα νότια προάστια της Αθήνας και ειδικά στην πολυκατοικία που διαμένει.

Έπειτα από ενημέρωση κατοίκων προς την ΕΛ.ΑΣ. ότι νεαρά άτομα κινούνται ύποπτα σε περιοχή των νοτίων προαστίων έγινε έλεγχος από άνδρες της ΔΙΑΣ στα νεαρά αυτά άτομα και στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης.

Όταν ερωτήθηκαν από πού τα προμηθεύτηκαν, απάντησαν ότι τα πήραν από ένοικο της πολυκατοικίας και υπέδειξαν τον συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό.

Στην πορεία, ακολούθησε έρευνα από τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε ο δικαστικός και εκεί βρέθηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας σε ένα μπουκάλι.