Παραπομπή Λιγνάδη σε δίκη για τέσσερις βιασμούς | dimitris lignadis ti kanei stin fylaki scaled

Στο σκαμνί ο Δημήτρης Λιγνάδης, με την εισαγγελέα να τον χαρακτηρίζει «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα»

Έφτασε η ώρα να καθίσει στο σκαμνί ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος παραπέμπεται τελικά σε δίκη για 4 βιασμούς ανήλικων ή νεαρών ανδρών.

Η παραπομπή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αποφάσιστηκε με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, μετά το πέρας της ανάκρισης.

Πλέον, αναμένεται ο προσδιορισμός της ημερομηνίας της δίκης και σίγουρα προτού λήξει το 18μηνο , ου θεωρείται ως μέγιστος χρόνος προσωρινής κράτησης, αν και χρειάζονται ακόμη τουλάχιστον 8 μήνες (ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο).

Ομόφωνα οι τρεις δικαστές υιοθέτησαν την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη, που αρνείται και μιλά για σκευωρία σε βάρος του.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον Λιγνάδη «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» και αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, κρίνει πως «σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

Να σημειωθεί ότι οι δικαστές παράλληλα με την παραπομπή του κατηγορούμενου σε δίκη διέταξαν και τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης.

Το ίδιο είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας με το σκεπτικό ότι: «Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».