Εκλογή Κακλαμάνη: Χειροκροτήματα, συγχαρητήρια, πηγαδάκια και στα «ορεινά»… Σαμαράς
Ο Νικήτας Κακλαμάνης έτυχε ευρύτατης αποδοχής και υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Ελληνικής Λύσης, των Σπαρτιατών, αλλά και από μεγάλο αριθμό ανεξάρτητων βουλευτών

Στη Βουλή σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2024 ο νέος πρόεδρός της Νικήτας Κακλαμάνης, που εξελέγη με 247 ψήφους, χειροκροτήθηκε, δέχθηκε συγχαρητήρια και έβγαλε φωτογραφίες με συναδέλφους.
Στην κατάμεστη αίθουσα της Ολομέλειας κατά την εκλογή του νέου προέδρου δημιουργήθηκαν πηγαδάκια, ακούστηκαν γέλια και οι συζητήσεις έδωσαν και πήραν από τα «πεδινά» μέχρι και τα «ορεινά» της Βουλής, όπου κάθισε ο Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με την ψηφοφορία ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης θα διαδεχθεί τον Κωνσταντίνο Τασούλα στο προεδρείο της Βουλής, το τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι ο τέως πρόεδρος, Κωνσταντίνος Τασούλας, προτάθηκε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, σε σύνολο 297, ο Νικήτας Κακλαμάνης έτυχε ευρύτατης αποδοχής και υπερψηφίστηκε από 247 βουλευτές, μεταξύ των οποίων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Ελληνικής Λύσης, των Σπαρτιατών, αλλά και από μεγάλο αριθμό ανεξάρτητων βουλευτών.
«Παρών» δήλωσαν 50 βουλευτές, από το ΚΚΕ, τη Νέα Αριστερά, τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας.
Συγχαρητήρια και χειροκροτήματα
Ο πρωθυπουργός φαίνεται να ήταν από τους πρώτους που έδωσαν συγχαρητήρια στον Νικήτα Κακλαμάνη. Το κλίμα ανάμεσά τους ήταν θερμό, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ο κ. Κακλαμάνης είχε κάνει… νερά με την ερώτηση που κατέθεσε μαζί με άλλους 10 βουλευτές στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη.
Στη συνέχεια και άλλοι συνάδελφοι από το γαλάζιο στρατόπεδο έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο
Και selfies με τον Νικήτα
Και χειροκροτήματα για τον Νικήτα υπό το βλέμμα Ανδρουλάκη
Και φιλιά στον Νικήτα
Κατά τα άλλα ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε ολιγόλεπτο τετ α τετ και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, στα έδρανα του κόμματος, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί θερμή χειραψία και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Πιθανότατα να αρκέστηκαν στην ανταλλαγή συγχαρητηρίων. Από τη μια ο κ. Κακλαμάνης φαίνεται να τον συνεχάρη για τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από την άλλη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως προέδρου του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Στη Βουλή και ο άλλοτε πρόεδρος του Σώματος -επί ΣΥΡΙΖΑ- και πρώην βουλευτής Νίκος Βούτσης.
Αλέξης Τσίπρας: Με χαμόγελο και προβληματισμό
Στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Έχοντας αποδεχθεί τον νέο του ρόλο και τις θυελλώδεις εξελίξεις στο κόμμα που οδήγησαν στο διαζύγιο με τον Στέφανο Κασσελάκη και στην προεδρία τον Σωκράτη Φάμελλο, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθόταν δίπλα στον βουλευτή Γιώργο Καραμέρο και ήταν πότε χαμογελαστός και πότε προβληματισμένος.
Στα πίσω έδρανα της Ολομέλειας, στα λεγόμενα «ορεινά» εθεάθη και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πρόσφατα διεγράφη από τη ΝΔ. Ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε να έχει ένα σύντομο τετ α τετ με τον υφυπουργό Εργασίας Κώστα Καραγκούνη.
Τα συγχαρητήριά του στον Νικήτα Κακλαμάνη έδωσε και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.