Καρφί Γεροβασίλη μετά το άνοιγμα Παππά σε ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησε ο διάλογος μεταξύ των παρατάξεων;

Ο Χρήστος Γιαννούλης πρόσθεσε μάλιστα ότι «Ο διάλογος θα αρχίσει και θα είναι εποικοδομητικός»

Γεροβασίλη, Παππας,

Ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, πήρε θέση στη συζήτηση για το μέλλον της κεντροαριστεράς, ρίχνοντας μάλιστα γέφυρες στο ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση κύρωσης σύμβασης παραχώρησης του Λιμένα Καβάλας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνθηκε στην πλειοψηφία και είπε πως φοβάται τη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων όπως στη Γαλλία. «Θα είναι η άμεση απάντηση στη συνέχιση αυτής της πολιτικής. Θα ζήσετε τον γαλλικό εφιάλτη, εμείς έχουμε να πούμε άντε και στα δικά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνένετυξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM έτεινε χείρα φιλίας προς το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία στη Βουλή. «Προσκαλώ την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου, στις οποίες συμφωνούμε. Νομίζω ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ξέρει πώς να επικοινωνήσει με το γραφείο μου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά, αυτό που βλέπω στην Αθήνα είναι η προμετωπίδα, θα τη γυρίσουμε. Θα χτίσουμε πλατιά κοινωνική βάση. Είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνάει από το μείγμα ακροδεξιάς-δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου».

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν ήταν πανηγυρικό, λέει ο Νίκος Παππάς

Κάνοντας τον απολογισμό της πορείας του κόμματος του στις Ευρωεκλογές 2024, ο κ. Παππάς είπε πως το αποτέλεσμα δεν ήταν πανηγυρικό και πως και οι ίδιο έλαβαν το μήνυμα κατά του κατακερματισμού του προοδευτικού χώρου.

Γεροβασίλη: Ξεκίνησε ο διάλογος μεταξύ των δύο παρατάξεων;

Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί πάντως είναι ότι μόλις ο κ. Παππάς κατέβηκε από το βήμα, η προεδρεύουσα, Όλγα Γεροβασίλη, αναρωτήθηκε με νόημα: «Ξεκίνησε ο διάλογος μεταξύ των δύο παρατάξεων;» και τον Χρήστο Γιαννούλη να προσθέτει: «Ο διάλογος θα αρχίσει και θα είναι εποικοδομητικός».

 

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν