Κασσελάκης: Φτιάχνει Ίδρυμα για τη δημιουργία Προοδευτικού Μετώπου κατά της Ακροδεξιάς

Το Ίδρυμα που συστήνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει γραφεία τόσο στην Αθήνα, όσο και τη Νέα Υόρκη

στεφανος κασσελακης, στέφανος κασσελάκης, κασσελακης στεφανος, κασσελάκης στέφανος

Ίδρυμα με την ονομασία «Center for European Progress» αναμένεται να δημιουργήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Βασική επιδίωξη του αρχηγού της αξιωματικής  αντιπολίτευσης είναι η ενεργοποίηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων κατά της Ακροδεξιάς.

Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα που συστήνει ο κ. Κασσελάκης θα έχει γραφεία στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη, προκειμένου να κινητοποιηθούν και οι Έλληνες απόδημοι που ζουν και εργάζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στο όλο εγχείρημα θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων απ’ όλη την Ευρώπη και απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους που βρίσκονται απέναντι από την Ακροδεξιά.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το όλο εγχείρημα ήταν εδώ και αρκετό καιρό στο μυαλό του Στέφανου Κασσελάκη και ότι αποφάσισε να το κάνει πράξη μετά την ραγδαία αύξηση  της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές.

Το γραφείο στην Νέα Υόρκη έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τους δημοκρατικούς πολίτες των ΗΠΑ και παράλληλα να ενεργοποιήσει όσους ευρωπαίους ζουν και εργάζονται εκεί.

Το όλο εγχείρημα λένε οι ίδιοι άνθρωποι δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο βάσιμα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι στόχος του Στέφανου Κασσελάκη είναι να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων κατά της ακροδεξιάς.

Ίσως σας ενδιαφέρουν