Βίκυ Φλέσσα: «Ψηφίστε με για να αναγνωριστεί η ελληνική ως παγκόσμια γλώσσα»

Η δημοσιογράφος και υποψήφια ευρωβουλεύτρια της ΝΔ ,τόνισε μάλιστα, ότι «θα έκανα απεργία πείνας αυτή τη στιγμή στο Ευρωκοινοβούλιο, για την Ιερά Μονή της χώρας»

Βίκυ Φλέσσα, Ευρωεκλογές 2024,

Η Βίκυ Φλέσσα υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, καλεσμένη στην εκπομπή του Action 24 «Καλύτερα Αργά» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην μετατροπή της Ιεράς Μονής της χώρας σε Τζαμί.

Αρχικά, υποστήριξε ότι αν ήταν τώρα στο Ευρωκοινοβούλιο θα έκανε απεργία πείνας, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της στη μετατροπή της Ιεράς Μονής της Χώρας σε τζαμί. Ενώ κάλεσε τους Έλληνες πολίτες στις κάλπες, ζητώντας έναν από τους τέσσερις σταυρούς, ώστε «να αναγνωριστούν τα ελληνικά ως παγκόσμια γλώσσα».

«Απεργία πείνας θα έκανα αυτή τη στιγμή στο Ευρωκοινοβούλιο, ακτιβισμός, για την Ιερά Μονή της χώρας»




Βίκυ Φλέσσα: Ψηφίστε με για να αναγνωριστούν τα ελληνικά ως παγκόσμια γλώσσα

«Να με ψηφίσετε. Σας ζητώ να μ’ εμπιστευτείτε. Έναν σταυρό από τους τέσσερις. Τον τελευταίο. Είναι χαμηλά το όνομά μου. Τρίτο από το τέλος. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να σας εκπροσωπήσω, φέρνοντας στο κέντρο της Ευρώπης την Ελλάδα με πρωταγωνιστικούς όρους. Τον εθνικό μας πλούτο, τον πολιτισμό, την παιδεία. Δεσμεύομαι για ευρωπαϊκά καλλιτεχνικά φεστιβάλ, για ευρωπαϊκούς δρόμους του κρασιού, για ευρωπαϊκούς μαθητικούς διαγωνισμούς. Να καταφέρουμε να γαλουχήσουμε τους νέους φιλέλληνες. Θα μας ξεχάσουν στην Ευρώπη.

Να υπάρχει μία φωνή, η οποία να τσιρίζει όταν μετατρέπεται η Αγια Σοφιά σε τζαμί. Όταν μετατρέπεται η Ιερά Μονή της Χώρας σε τζαμί. Για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Θέλω να πάω στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως εκπρόσωπός σας για ν’ αναγνωριστεί επίσημα η ελληνική γλώσσα ως παγκόσμια. Για να επιστρέψουν τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά στα ευρωπαϊκά σχολεία. Να θυμούνται όλες και όλοι τι είναι ο ελληνικός πολιτισμός», ανέφερε μεταξύ άλλων.




Ίσως σας ενδιαφέρουν