Χωμενίδης: Αδιανόητη η συνεργασία ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα–Ποιοι λωτοφάγοι ξέχασαν τα γιαούρτια στη Διαμαντοπούλου;
Παρέμβαση-«φωτιά» από τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη για τα σενάρια συνεργασίας ΠΑΣΟΚ–ΣΥΡΙΖΑ
Έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις στο πολιτικό παρασκήνιο προκαλεί η ηχηρή παρέμβαση του γνωστού συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη.
Με ένα άρθρο-«κόλαφος» στο Capital.gr, ο συγγραφέας χαρακτηρίζει πλήρως «αδιανόητο» και «εξωφρενικό» το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς τη Χαριλάου Τρικούπη και στελέχη όπως ο Χάρης Δούκας.
Ο Χρήστος Χωμενίδης στρέφεται με σφοδρότητα εναντίον όσων «εξυφαίνουν» σενάρια προσέγγισης με τη «νεοπαγή Ελάς», κάνοντας λόγο για «λωτοφάγους» που επιλέγουν να διαγράψουν από τη μνήμη τους τη σκληρή περίοδο της πόλωσης.
«Ποιοι λησμόνησαν τα τρολ της Κουμουνδούρου;»
Στο κείμενό του, ο συγγραφέας υπενθυμίζει με εμφατικό τρόπο τις βαρύτατες εκφράσεις και τις επιθέσεις που είχαν δεχθεί στο παρελθόν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει καμία ειλικρινής μεταμέλεια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
- «Ποιοι λωτοφάγοι έχουν λησμονήσει τα τρολ της Κουμουνδούρου που δολοφονούσαν χαρακτήρες;» αναρωτιέται ο Χρήστος Χωμενίδης.
- Υπενθυμίζει χαρακτηρισμούς όπως «γερμανοτσολιάδες», αλλά και το βαρύ «Παπανδρέου Πινοσέτ» που είχε ειπωθεί, όπως σημειώνει, «εκ χειλέων Τσίπρα».
- Κάνει ειδική αναφορά στις αήθεις, όπως τις χαρακτηρίζει, επιθέσεις που δέχθηκαν ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η σοκαριστική υπενθύμιση για το γιαούρτωμα της Διαμαντοπούλου
Θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος της έντασης εκείνης της περιόδου, ο Χρήστος Χωμενίδης φέρνει στο φως μια προσωπική του εμπειρία από το 2011, η οποία αποτυπώνει το κλίμα «αγανάκτησης» που είχε καλλιεργηθεί.
«”Τρώει η Άννα Διαμαντοπούλου σε μια ταβέρνα στην Καισαριανή! Πάμε να τη γιαουρτώσουμε!” Το άκουσα με τα αυτιά μου, το 2011. Πήγαν, οι “αγανακτισμένοι” πολίτες. Και τη γιαούρτωσαν», περιγράφει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με νόημα: «Η βαρβαρότητα, η αλητεία, ίσως και να συγχωρείται. Δεν λησμονιέται όμως. Δεν νοείται να συνομιλείς με τους υβριστές σου, που μόνο προσχηματική, αποσπασματική, λειψή μεταμέλεια έχουν δείξει».
Η συμβουλή στο ΠΑΣΟΚ για τον Τσίπρα
Ο γνωστός συγγραφέας κλείνει την παρέμβασή του υποδεικνύοντας τη στάση που θα έπρεπε να κρατά σταθερά το ΠΑΣΟΚ απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, αντί να μπαίνει σε διαδικασία συζητήσεων για κοινό πολιτικό μέλλον.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη κάθε φορά που μιλά ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είναι η φράση: «Είστε ψεύτης! Εκ στόματος κοράκου “κρα”!».
Εναλλακτικά, όπως υπογραμμίζει, η καλύτερη και πιο επικερδής στρατηγική για το κίνημα θα ήταν «να τον περιφρονεί σιωπηλά», καθώς «μονάχα να κερδίσει θα είχε» από αυτή τη στάση.
Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.