Ένα παρασιτικό σκουλήκι μήκους 12,7 εκατοστών αφαιρέθηκε από τον εγκέφαλο ενός 23χρονου άντρα στην Κίνα, έπειτα από 17 χρόνια που παρέμενε στο κεφάλι του.

Ο νεαρός άντρας ανέφερε ότι είχε αρχίσει να νιώθει μουδιάσματα στα χέρια και τα πόδια ήδη από την ηλικία των 6 ετών. Κι όταν τελικά έχασε την αίσθηση της δεξιάς πλευράς του κορμιού του, αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο.

Mr Chen is pictured after undergoing the operation to remove the parasite

Οι γιατροί υποπτεύθηκαν ότι το πρόβλημα του 23χρονου σχετιζόταν με την κατανάλωση ωμού ή κακομαγειρεμένου κρέατος από εξωτικά ζώα, όπως τα βατράχια και τα φίδια, ή με κατάποση μολυσμένου νερού. Πέρα από το μούδιασμα, ο νεαρός άντρας υπέφερε συχνά από πονοκεφάλους και ναυτία.

«Μισό από το πάνω μέρος του σώματός μου ήταν εντελώς μουδιασμένο, δεν μπορούσα να νιώσω το χέρι μου και δεν μπορούσα να το σηκώσω» είπε ο Τσεν στο τοπικό site Pear Video.

A live five-inch worm has been taken out of a Chinese man¿s brain after the parasite is said to have remained inside his body for 17 years. The X-ray shows the tapeworm in the man's head

Έπειτα από αξονική τομογραφία, οι γιατροί εντόπισαν το παράσιτο μέσα στον εγκέφαλο του ασθενούς. Ο 23χρονος έπασχε από σπαργάνωση, μια σπάνια πάθηση που προκαλείται από παράσιτα. Τελικά, χειρουργοί αφαίρεσαν το παράσιτο, έπειτα από επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Wuchang University, στην επαρχία Τζιασνού της Κίνας.

The Chinese man, known by his surname Chen, is slowly recovering after doctors successfully removed the live worm (pictured), which measured about 12 centimetres (five inches)
Το παράσιτο μετά την επέμβαση

«Το παράσιτο έτρωγε τον εγκέφαλο, καταστρέφοντας τις λειτουργίες, κάτι που προκαλεί μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια ή βλάπτει τη διάνοια» εξήγησαν οι γιατροί.

Υπολογίζεται ότι το παράσιτο παρέμεινε στον εγκέφαλο του άντρα από την Κίνα για 17 χρόνια, μιας και ήδη από την ηλικία των 6 ετών άρχισε να νιώθει τα πρώτα συμπτώματα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: