Παράταση ΝΟΤΑΜ για πτήσεις εξωτερικού

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τις πτήσεις εξωτερικού, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έως τις 8 Μαρτίου. Σκοπός της παράτασης είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.


Συγκεκριμένα, η NOTAM προβλέπει απαγόρευση εισόδου στη χώρα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πολίτες των ακόλουθων 10 χωρών: Ην. Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ. Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία σύμφωνα με την νέα παράταση της notam θα διεξάγονται μόνο στο Δ.Α.Α «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όσον αφορά στη Ρωσία επιτρέπονται αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.

Η notam επίσης προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού, που θα έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους.

Επιπλέον, στους επιβάτες θα γίνεται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια βάση του PLF.

Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες NOTAMS.