ΓΓ υπουργείου Παιδείας: Το 90% των μαθητών πήγε στο σχολείο

Δεδομένων των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας, η προοπτική να μην πραγματοποιηθούν και φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και λύκεια γίνεται ολοένα και πιο πιθανή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» το γεγονός αυτό θα επηρεάσει και την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων. Σημειώνεται ότι από αυτή έχει σχεδιαστεί να επιλεγούν θέματα των προαγωγικών εξετάσεων για την πρώτη λυκείου.

Κατά την ίδια πηγή, ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για την ολοκλήρωση της χρονιάς περιλαμβάνει και περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις.

Εξαιρείται η ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί, προκειμένου να δοθεί χρόνος διδασκαλίας σε βασικά κεφάλαια.

Δεδομένο είναι ότι δεν θα γίνουν μαθήματα κατά τη διάρκεια των 15ήμερων διακοπών του Πάσχα.

Έτσι, καθώς η εξ αποστάσεως λειτουργία των σχολείων έχει παραταθεί μέχρι τις 8 Μαρτίου (δεν αποκλείεται νέα παράταση έως τις 15 του ίδιου μήνα) θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει παράταση των μαθημάτων των δημοτικών σχολείων έως το τέλος Ιουνίου.

Και αυτό και για ψυχολογικούς λόγους, αφού τα μικρότερα παιδιά έχουν χάσει τελείως έως τώρα την επαφή με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους.

Αναφορικά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, «όσο η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται, τόσο κερδίζει έδαφος η ματαίωση των προαγωγικών, ενδοσχολικών εξετάσεων» ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου. Ως προς τις Πανελλαδικές εξετάσεις η ύλη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αναφέρουν εκπαιδευτικοί στην «Καθημερινή».

Όπως υπογράμμισε και η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Ζέτα Μακρή, «πολλές προτάσεις εξετάζονται με προσοχή, από το υπουργείο για την πληρέστερη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών που, εξαιτίας της πανδημίας, δημιουργήθηκαν.

Με δεδομένη και καταγεγραμμένη την κάλυψη της ύλης, αλλά και την εξίσου αναγκαία επιστροφή της μαθητικής κοινότητας στο “φυσικό” σχολικό της περιβάλλον, ενδέχεται να υπάρξει παράταση του σχολικού έτους, για προφανείς λόγους.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν προγραμματισθεί κανονικά και η ύλη έχει μειωθεί σε ένα σημαντικό ποσοστό, καθώς ανταποκριθήκαμε έγκαιρα στην αναστάτωση που έχει προκληθεί στους υποψηφίους από την υγειονομική κρίση».