Παράταση των εκπτώσεων έως το τέλος Μαρτίου έχει αποφασίσει το υπουργείο Ανάπτυξης σύμφωνα με πληροφορίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΕΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται η δημιουργία ενός πενταψήφιου αριθμού, ο οποίος θα χρησιμοποιείται μόνο για ψώνια. 

Το υπουργείο, σύμφωνα με το ΕΕΑ, εκτιμά ότι εφόσον δοθεί επιπλέον χρόνος για τις εκπτώσεις, θα κινηθεί καλύτερα η αγορά όταν αρθεί το lockdown.

«Όσο για το πότε θα γίνει αυτό, είναι πιθανό μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρξουν εξελίξεις που θα καθοριστούν από τον αριθμό των κρουσμάτων και την επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» τονίζεται.

Σημειώνεται, ότι οι έμποροι ζητούν το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την 1η Μαρτίου, πάντα σύμφωνα με αυστηρά μέτρα προστασίας και προκρίνουν την εφαρμογή του click in shop, «σε μία κρίσιμη περίοδο που η ύφεση που έφερε η πανδημία, απειλεί τη βιωσιμότητα εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων».