Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση στο Ωραιόκαστρο

Πιθανά ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές.

Ήδη, η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα ρατσιστικής βίας, διαβίβασε τα δημοσιεύματα στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση και να ελέγχθούν και αυτά, παράλληλα με την αστυνομική έρευνα, και στη συνέχεια να ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Επίσης, η ανώτατη εισαγγελέας ζητά να ενημερώνεται για κάθε εξέλιξη, όπως ορίζει η δικονομία.

Ήταν 23:00 το περασμένο Σάββατο όταν δέκα-δώδεκα άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλοί νεαροί, εισέβαλαν στη δομή που λειτουργεί υπό την αιγίδα της εκκλησίας της Ελλάδος στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και στεγάζει ανήλικους 12-15 ετών και τους επιτέθηκαν με μαχαίρια, σιδερολωστούς και καδρόνια, φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα.

Τέσσερις νεαροί τραυματίστηκαν.

Για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο συνελήφθη ένας 38χρονος μαζί με τον 14χρονο γιο του, ενώ μετά από μήνυσή του, συνελήφθη και ένας 15χρονος αλλοδαπός που φιλοξενείται στη δομή.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τον 38χρονο ακολουθείται η αυτόφορη διαδικασία.