Παρέμβαση εισαγγελέα για την ετεροχρονισμένη εμφάνιση κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης

Η Εισαγγελία Κοζάνης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα, τα οποία παρουσιάστηκαν στις ανακοινώσεις της περασμένης Τρίτης 12 Ιανουαρίου.

Αυτά εμφάνιζαν περίπου 40 ακόμη «ξεχασμένα» κρούσματα (από τα συνολικά 53) του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς που παρευρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης κατά παντός υπευθύνου.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη παρέμβαση του Εισαγγελέα Κοζάνης ζήτησε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.


Στην Κοζάνη αναμένεται κλιμάκιο της Αρχής Διαφάνειας του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση.

Πάντως, οι Δήμαρχοι, ο περιφερειάρχης συνεδριάζουν με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Πώς έγινε το μπέρδεμα;

Όλα άρχισαν από την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας που εμφάνισε την ΠΕ Κοζάνης στις 12 Ιανουαρίου να έχει 53 κρούσματα κορωνοϊού, όταν οι υπηρεσίες του τοπικού ΕΟΔΥ έβλεπαν στο σύστημα καταγραφής μόνο 13 ημερήσια κρούσματα.

Από επικοινωνία του αναπληρωτή διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χαρίσου Γκοβεδάρου και του Λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου υπεύθυνου του ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, με τα κεντρικά του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι είχαν προστεθεί στην ημερήσια λίστα αποτελεσμάτων της 11ης και 12ης Ιανουαρίου 2021 συνολικά 40 κρούσματα που προέρχονταν από την περίοδο του Νοεμβρίου.

Ο κ. Γκοβεδάρος είπε ότι 9 κρούσματα του Νοεμβρίου προστέθηκαν ετεροχρονισμένα στην λίστα της 11 Ιανουαρίου και επιπλέον 31 στη λίστα της 12 Ιανουαρίου.

Πρόσθεσε ότι μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι αλλά 9 κρούσματα του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου προστέθηκαν σε ανακοινώσεις του Ιανουαρίου 2021.

Όπως τονίστηκε στην έκτακτη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου της Τετάρτης, τα παραπάνω κρούσματα που εμφανίστηκαν ετεροχρονισμένα αφορούν τον δήμο Εορδαίας και προέρχονται από ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης με το οποίο έχει συμβληθεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.