Παραιτήθηκε ο Αντώνης Διαματάρης από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών |

Την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών υπέβαλε ο Αντώνης Διαματάρης, μετά τα όσα προέκυψαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον μεταπτυχιακό του τίτλο στο πανεπιστήμιο Columbia.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ισχυριζόταν ότι κατείχε μεταπτυχιακό τίτλο από το πανεπιστήμιο του εξωτερικού, κάτι το οποίο τελικά δεν ίσχυε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν έντιονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Αναλυτικά όσα αναφέρει σε επιστολή του:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.
Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».


Οι περισσότεροι Έλληνες μπήκαν στο δικό τους σπίτι με τη στήριξη της Εθνικής Tράπεζας.