Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια στο πόστο του, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γασάν Σαλάμε, ανακοίνωσε σήμερα (2 Μαρτίου) ότι παραιτείται για λόγους υγείας.

Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter: «Πρέπει να παραδεχτώ ότι η υγεία μου δεν μου επιτρέπει να υπόκειμαι σε τόσο μεγάλο στρες, επομένως ζήτησα από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου»

«Προσπάθησα να ενώσω τους Λίβυους και να περιορίσω την ξένη ανάμειξη» στη χώρα», συμπλήρωσε ο Λιβανέζος διπλωμάτης που εύχεται να επικρατήσει «η ειρήνη και η σταθερότητα» στη Λιβύη.

Ο Σαλαμέ διορίστηκε στις 22 Ιουνίου 2017 από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, στη θέση του νέου ειδικού απεσταλμένου και επικεφαλής της Αποστολής Στήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, διαδεχόμενος τον Γερμανό Μάρτιν Κόμπλερ.

Την Παρασκευή, στη Γενεύη, ο Σαλαμέ καταφέρθηκε εναντίον των «κυνικών» που επιχειρούν να υποσκάψουν τις συζητήσεις μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών στη Λιβύη, απευθύνοντας έκκληση για μια μεγαλύτερη στήριξη εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ