Εννέα άτομα έχουν συλληφθεί από τη γαλλική αστυνομία για τη δολοφονία του καθηγητή στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα μέλη της οικογένειας του δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος φώναξε «Αλάχ Ακμπάρ» και σκοτώθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, δεν έχει μέχρι στιγμής κατονομαστεί. 

Πρόκειται για τους γονείς του, τον παππού και τον 17χρονο αδελφό του, που μένουν στην κοινότητα Εβρό στη Νορμανδία.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν πέντε ακόμα άτομα. Ο πατέρας ενός από τους μαθητές του καθηγητή, που είχε αναρτήσει βίντεο στα social media εκφράζοντας τα παράπονά του για τον εκπαιδευτικό, έναν φίλο του και τρία ακόμα άτομα.

Και οι πέντε κρατούνται στο Ιβελίν στη βόρεια περιοχή του Ιλ ντε Φρανς.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι και αποκεφάλισε έναν καθηγητή στην κοινότητα Κονφλάνς Σεντ Ονορίν, βόρεια του Παρισιού.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο άνοιξαν πυρ κατά του δράστη και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Τη σκηνή κατέγραψε πολίτης με το κινητό του τηλέφωνο.

Ο εκπαιδευτικός είχε χρησιμοποιήσει σκίτσα του Μωάμεθ από το «Charlie Hebdo» για να διδάξει στους μαθητές του την ελευθερία της έκφρασης.

Ο Γάλλος Πρόεδρος χαρακτήρισε τη δολοφονία του καθηγητή τρομοκρατική επίθεση.