Τη νέα του κολεξιόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2021 παρουσίασε ο οίκος Moschino σε μία απρόσμενα μικροσκοπική πασαρέλα για τα δεδομένα της Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. 

Ο λόγος για αυτό ήταν φυσικά η πανδημία: τα τελευταία σύνολα του πασίγνωστου ιταλικού brand δεν φορέθηκαν φέτος από ακριβοπληρωμένα μοντέλα αλλά από μαριονέτες ύψους μερικών εκατοστών, που περπάτησαν σε έναν αντίστοιχα κοντό διάδρομο, με καλοντυμένα και αναγνωρίσιμα κουκλάκια στις θέσεις των «λαμπερών προσκεκλημένων».  

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τζέρεμι Σκοτ
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τζέρεμι Σκοτ

Και όλα αυτά σε κλίμακα κουκλοθέατρου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Τζέρεμι Σκοτ, απευθύνθηκε για την πρωτότυπη πασαρέλα στο εργαστήριο του Τζιμ Χένσον, σε μία περίοδο που όλοι οι κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας αναζητούν ευφάνταστους τρόπους για να παρουσιάσουν τις κολεξιόν τους στο κοινό, εξ αποστάσεως.   

Moschino Opts for Puppet Show for SS21 Range | HYPEBAE

Ο Σκοτ το σκέφτηκε και αποφάσισε να διοργανώσει την κυριολεκτικά μικρότερη πασαρέλα, φροντίζοντας μεταξύ των άψυχων καλεσμένων να κάθονται ομοιώματα διασήμων όπως η μίνι – Άννα Γουίντουρ και ένας κούκλος που έμοιαζε στον εκδότη της Βρετανικής Bogue, Έντουαρντ Ένιφουλ.

Moschino makes puppet show for presentation SS21
Backstage στο ντεφιλέ-κουκλοθέατρο

Τα σύνολα που παρουσιάστηκαν από τις μαριονέτες, θα είναι διαθέσιμα σε κανονικά, ανθρώπινα μεγέθη σε όλα τα καταστήματα. 

Πηγή: MEGA