Πάσχα: Πώς θα πάμε στο γιορτινό τραπέζι - Τι ισχύει με τις μετακινήσεις

Κυριακή του Πάσχα σήμερα και ο κόσμος ετοιμάζεται να γιορτάσει σε συγγενικά, ή φιλικά σπίτια. Όσοι πρόκειται να κάνουν τραπέζι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει η δυνατότητα για συγκέντρωση 9 ατόμων από δύο οικογένειες σε εσωτερικό χώρο. Αναφορικά με τον εξωτερικό χώρο, ο αριθμός αυτός αυξάνεται, οπότε στο γιορτινό τραπέζι θα μπορούν να λάβουν μέρος μέχρι 12 άτομα.

Βασική σύσταση για το πασχαλινό τραπέζι είναι η διενέργεια του self test για όσους επιλέξουν να μετακινηθούν σε φιλικά ή οικογενειακά σπίτια.

Σχετικά με τη μετάβαση στο τραπέζι υποχρεωτική είναι η αποστολή SMS με τον κωδικό 6. Μέχρι και σήμερα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Δεν υπάρχει περιορισμός στη διαδημοτική μετακίνηση, καθώς από τη Μεγάλη Πέμπτη έγινε η άρση του εν λόγω μέτρου. Έτσι κάποιος που μένει στη Γλυφάδα είναι σε θέση να πάει σε σπίτι που βρίσκεται στην Κηφισιά. Ωστόσο, αν η οικία κάποιου βρίσκεται στο Χαλάνδρι δεν μπορεί να μεταβεί στο Λουτράκι, αφού ακόμη βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.