Η κατάσταση τα Σαββατοκύριακα στις πλατείες και σε ανοιχτούς χώρους όσο πάει και γίνεται ανεξέλεγκτη.

Όλο και περισσότεροι νέοι και νέες κατά χιλιάδες βγαίνουν πλέον για ένα ποτό στα όρθια.

Τα μικρά και τα μεγάλα μπαράκια που βρίσκονται στις γειτονίες, που ήταν κλειστά έχουν ανοίξει και προσφέρουν take away τα πάντα.

Έτσι αρχίζουν και ξαναζωντανεύουν οι γειτονιές.

Αν εξαιρέσει κάνεις τον μεγάλο συνωστισμό που υπάρχει στις  πλατείες  και τους ανοιχτούς χώρους, στις γειτονιές και τους δρόμους, οι πελάτες κάθονται με σχετική απόσταση στα πεζοδρόμια, τα σκαλάκια των σπιτιών, τα αυτοκίνητα και στα κάγκελα των πεζοδρομίων.  

Οι πιο πολλοί με μάσκες και με αποστάσεις.

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός είναι πιο εύκολο να κάνεις μια βόλτα το απόβραδο να πιείς το ποτάκι σου στα όρθια με 5 φίλους και να ξαναγυρίσεις στο σπίτι πριν τις δέκα ή έντεκα το βράδυ.

Στις πλατείες βέβαια, το ξενύχτι πάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι λοιμωξιολόγοι και οι άλλοι επιστήμονες έχουν αρχίσει και τρομάζουν για μια ακόμη φορά. Ενώ η αστυνομία και η πολιτεία εμφανίζονται ανήμπορες να αντιδράσουν γιατί ο κόσμος είναι έτοιμος να εκραγεί.

Και όλα αυτά την ώρα που κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει τις ημέρες του Πάσχα.

Να ανοίξει η μετακίνηση από νομό σε νομό;  Ή και φέτος θα παραμείνουμε στα διαμερίσματα μας;

Υπάρχει μεγάλος διχασμός στους επιστήμονες και όσοι βγαίνουν δημόσια είναι πολύ προσεκτικοί.

Είναι μια δύσκολη εξίσωση.

Αν ανοίξει η μετακίνηση και επιτραπεί στους κατοίκους των μεγάλων πόλεων να κάνουν Πάσχα στην επαρχία, τότε πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται πως θα μεταφερθεί η πανδημία και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδος.

Αν δεν επιτραπεί η μετακίνηση, η κατάσταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις θα γίνει ακόμη χειρότερη.

Λόγω των αργιών δεν θα μαζεύεται ο κόσμος στα σπίτια του.  Τα κρούσματα θα αυξηθούν σίγουρα λόγω των συναθροίσεων στα σπίτια μεταξύ συγγενών, φίλων και γνωστών.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Για αυτό ό,τι είναι να κάνει η κυβέρνηση και η επιτροπή πρέπει να το κάνει γρήγορα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Οι πολίτες πρέπει να προγραμματίσουν τις αγορές και την πιθανή μετακίνηση τους.

Αν η κυκλοφορία από νομό σε νομό ανοίξει Μ. Τέταρτη ή Μ Πέμπτη, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Μέσα σε λίγες ώρες θα πρέπει να μετακινηθεί μεγάλη κατηγορία πολίτων . Και όλοι αυτοί, που θα ταξιδέψουν, εκεί που θα πάνε θα πρέπει να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τον εορτασμό της Ανάστασης. Καταλαβαίνει κάνεις τι θα γίνει στα καταστήματα των περιφερειακών πόλεων. Ατέλειωτες ουρές από Αθηναίους και Θεσσαλονικείς οι οποίοι μόλις φτάσουν στο εξοχικό τους,  θα θελήσουν να αγοράσουν το παραδοσιακό αρνάκι για τη σούβλα.

Όσο δύσκολη και ριψοκίνδυνη αν είναι μια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αυτή την εβδομάδα, τη λεγομένη και «βουβή» εβδομάδα, πριν ο Ιησούς Χριστός μπει μετά βαΐων και κλάδων στην Ιερουσαλήμ.