Πάσχα: Τι ζητά η Εκκλησία για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος, την κυβέρνηση και τους ειδικούς για το τι θα γίνει τις ημέρες του Πάσχα στους ναούς κορυφώνονται.

Η Εκκλησία, με επιστολή που έστειλε στην κυβέρνηση αποσαφήνισε τις θέσεις της για το Πάσχα και τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητά να ανέβει το όριο πιστών ανά εμβαδό, από έναν σε 25 τ.μ. σε 1 σε 15 τ.μ. καθώς και το ανώτατο όριο πιστών εντός του ναού να ανέλθει στους 100.

Στην ίδια επιστολή, η ΔΙΣ υπογραμμίζει να γίνονται υπαίθριες ακολουθίες και το ίδιο να ισχύσει για την Ανάσταση. Ένα ακόμη σημείο που θέτει η Εκκλησία είναι να «χαλαρώσει» το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας τη Μεγάλη Πέμπτη, τη Μεγάλη Παρασκευή και το Σάββατο, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες ακολουθίες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ολοκληρώνονται κατά τις 23.00 ή και 12 τα μεσάνυχτα.

Στο τραπέζι ενδέχεται να τεθούν και τα self tests για τους ιερείς και το προσωπικό των ναών, ενδεχομένως και για τους πιστούς. Κατά τις ίδιες πηγές, οι επαφές ανάμεσα στους ειδικούς, την κυβέρνηση και την Εκκλησία θα πυκνώσουν τις ερχόμενες ημέρες, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.