Πανικός επικρατεί και σήμερα στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με ηθοποιούς που προσέρχονται για να εγγραφούν ως νέα μέλη, ακόμη και για καθαρά συμβολικούς λόγους, νέες καταγγελίες που φθάνουν στη γραμματεία, δικηγόρους των καταγγελλόμενων που εμφανίζονται ακόμη και δια ζώσης για να παραλάβουν τον φάκελο κατά του πελάτη τους, αλλά και μάρτυρες που καταφθάνουν στο Πειθαρχικό, προκειμένου να καταθέσουν για υποθέσεις που γνωρίζουν.

«Επικρατεί κομφούζιο. Αλλά είναι πιο πολλές οι εγγραφές νέων μελών από τις καταγγελίες» μας διευκρινίζει ο γ.γ. του Σωματείου, Άρης Λάσκος, αποκαλύπτοντάς μας ότι 100 νέα τακτικά μέλη και 20 προστατευόμενα έχει αποκτήσει ήδη το σωματείο από τα μέσα Ιανουαρίου έως και σήμερα κι έπεται καλπάζοντας συνέχεια.

Όλοι τους θα μπορούν να μετάσχουν στην πολυαναμενόμενη και κρισιμότατη Γενική Συνέλευση που έχει συγκληθεί για τις 21 Μαρτίου, σε ανοικτό χώρο.

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου, Πασχάλης Τσαρούχας, αύριο θα βρίσκεται ξανά στον εισαγγελέα, προκειμένου να καταθέσει φάκελο για νέα υπόθεση με σοβαρότατες καταγγελίες που έχει «δεθεί», με όνομα που ακόμα δεν έχει βγει στη δημοσιότητα.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας

Ήδη το Σωματείο, που βρίσκεται σε αναβρασμό και συνεχείς συνελεύσεις, εργάζεται και για τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας, που μεταξύ άλλων θα απαγορεύει στο εξής να γίνονται οντισιόν και πρόβες σε κατοικία σκηνοθέτη και μάλιστα κατά μόνας. Αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του προέδρου του Σπύρου Μπιμπίλα, όπως μας πληροφορούν μέλη του Δ.Σ.

«Είναι πρωτοφανής η αλληλεγγύη και η συσπείρωση υπέρ μας και δη υπέρ του προέδρου μας, Σπύρου Μπιμπίλα, ειδικά μετά την Πέμπτη που ήρθε στο φως η κατάθεση Λιγνάδη» προσθέτει ο κ. Λάσκος.

«Είναι πάνδημη η υποστήριξη του κόσμου και δεν είναι καθόλου τυχαίο που τόσοι ηθοποιοί ανεβάζουν παντού, για συμβολικό λόγο, τη φωτογραφία από την ατέλεια του ηθοποιού που έχουν. Είναι πολύ συγκινητικό και που όλα τα σωματεία εκφράζουν με επιστολή από το Σάββατο την υποστήριξή τους, όπως έκανε η Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών, οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου, του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.ο.κ. Συνεχίζουμε δυνατότεροι» διαμηνύει ο γ.γ. του ΣΕΗ.