Ένας πατέρας τριών παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχασε τη ζωή του την Κυριακή στην προσπάθειά του να σώσει τα παιδιά του από πνιγμό, όταν πιάστηκαν σε παλίρροια κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού ταξιδιού.

Ο Τζόναθαν Στήβενς, 36 ετών, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, αλλά δεν κατάφερε να επιβιώσει. Σήμερα, η συντετριμμένη σύντροφός του, Λάουρα Μπέρφορντ, η οποία βρισκόταν στο σπίτι όταν συνέβη η τραγωδία, δήλωσε πως «πέθανε σαν ήρωας».

«Έχασα τον έρωτα της ζωής μου. Τα επτά όμορφα παιδιά του έχασαν τον πατέρα τους. Πέθανε σώζοντας τη ζωή των παιδιών του. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τον πόνο. Τον αγαπώ, πάντα τον αγαπούσα και πάντα θα τον αγαπώ», δήλωσε η τραγική γυναίκα.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βόρειας Ουαλίας είπε:

«Στη 1:58 η αστυνομία και η ακτοφυλακή ενημερώθηκαν για έναν άνδρα που αντιμετώπιζε δυσκολίες στη θάλασσα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Gwynedd, όπου δυστυχώς απεβίωσε».

Σύμφωνα με την «Daily Mail», η ακτοφυλακή είχε πολλά παρόμοια περιστατικά σε όλη την ακτή της Ουαλίας την Κυριακή. Μαζί με το περιστατικό στο Μπάρμουθ, άλλα τρία άτομα στο Hell’s Mouth χρειάστηκαν βοήθεια.