Με αφορμή τη συγκλονιστική αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίησή της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες και αποκαλύψεις και από άλλους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στα 110μ. μετ’ εμποδιών των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης και νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, αποκάλυψε πως είχε δεχθεί απειλές να μην επιβιβαστεί καν στο αεροπλάνο για Βαρκελώνη.

Η ίδια είπε: «Είχα απειλή, να μην μπω ποτέ στο αεροπλάνο της Βαρκελώνης γιατί θεωρητικά δεν διεκδικούσα καμία διάκριση. Στη Βαρκελώνη κέρδισα, στη Βαρκελώνη έκανα την υπέρτατη διάκριση και την κατάργηση όλων των αρνητικών σχολίων. Άρα, η απειλή ήταν μπροστά μου, έπρεπε να μην την δω και να την προσπεράσω και αν δεν υπήρχε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ίσως να μην πήγαινα ποτέ στην Βαρκελώνη.

Το όριο το είχα πιάσει, αλλά αυτό δεν σου έδινε το όνειρο της μεγάλης διάκρισης. Οι παράγοντες είναι η εξουσία και στο απυρόβλητο. Εσύ που είσαι ο πρωταγωνιστής στο γήπεδο είσαι όμως δούλος έξω από το γήπεδο, γιατί αυτή ήταν η νοοτροπία και προσπαθούμε χρόνια οι μεγάλοι αθλητές να την σπάσουμε για να μπορέσουν μικρότερα παιδιά να φτάσουν στην διάκριση» τόνισε η Βούλα Πατουλίδου.

Σημείωσε πως πολλοί παράγοντες των Ομοσπονδιών έκαναν ό,τι ήθελαν και βρίσκονταν στο απυρόβλητο επειδή είχαν εξουσία στα χέρια τους.

Ωστόσο σημείωσε πως δεν δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση καθώς ήταν ήδη παντρεμένη όταν ξεκίνησε τον πρωταθλητισμό: «Εγώ είχα ένα μεγάλο προσόν, ξεκίνησα – παγκόσμια πρωτοτυπία – πολύ μεγάλη τον πρωταθλητισμό, ταυτόχρονα όμως παντρεμένη. Με έναν αθλητή της άρσης βαρών, καταξιωμένο στους αθλητικούς χώρους, γνωστό τοις πάσι, άρα δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να κάνει κάτι διαφορετικό. Οπότε στην πλευρά της όποιας σεξουαλικής παρενόχλησης ήμουν καλυμμένη», είπε.

Τόνισε, βέβαια, πως δεν είναι όλοι οι παράγοντες εξουσιομανείς: «Υπάρχουν και παράγοντες διαμάντια με το που σε βλέπουν σου δίνουν την δύναμη και την ώθηση για να ξεπεράσεις όρια. Σε αυτόν τον χώρο να μην μπαίνει όποιος να ‘ναι» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τη Βούλα Πατουλίδου «ο αθλητισμός είναι ο πιο καθαρός χώρος στην κοινωνία για να μπορέσεις να στείλεις το παιδί σου, για να δυναμώσει και να φτιάξει χαρακτήρα. Μπορώ να βάλω υπογραφή. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι στέλνω το παιδί μου κάπου και εγώ δεν παρατηρώ, δεν παρακολουθώ και λέω εντάξει. Μη μπερδέψουμε και ισοπεδώσουμε και αφανίσουμε έναν χώρο που πραγματικά δομεί χαρακτήρες» είπε.

«Η δεινή θέση ήταν όλα τα χρόνια που το κουβαλούσε, που έλεγε να το πω να μην το πω. Τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας . Η στιγμή της εκδίκησης, του ήρεμου ύπνου της γιατί μέχρι τώρα είχε εφιάλτες. Τώρα θα διεκδικήσει το δίκιο της και καλά θα κάνει» ανέφερε για την Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου.

Απαντώντας σε όσους αναρωτιούνται «γιατί τώρα, γιατί 23 χρόνια μετά» η Βούλα Πατουλίδου τονίζει «Δεν είναι πάντα εύκολο να απενοχοποιηθείς από μία τέτοιου είδους πράξη που θέλεις να την κρατήσεις όσο το δυνατό στο σκοτάδι. Έχει μεγαλώσει και νιώθει πιο δυνατή. Υπάρχουν οι εκλογές των ομοσπονδιών τώρα και πάνω που έλεγες θα απεγκλωβιστούμε από αυτόν τον άνθρωπο όπου τον κοιτώ και θυμάμαι στιγμές που θέλω να ξεχάσω, κι όμως αυτός είναι ζωντανός και διεκδικεί εκ νέου μία άλλη θητεία. Ως εδώ και μη παρέκει».