Στη σημασία της συμμετοχής όλων για να σωθεί ο πλανήτης και στην εγρήγορση των συναρμόδιων φορέων για την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αναφέρθηκε ο Γιώργος Πατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής βρέθηκε χθες (3 Μαρτίου) σε ημερίδα που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Κέντρο Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής: η διατημική καινοτομά στην υπηρεσία του πολίτη».

Ο κ. Πατούλης στον χαιρετισμό του τόνισε: «Η Ελλάδα έχει επιλέξει σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο να δώσει το δυναμικό της “παρών” στις πράσινες πρωτοβουλίες με πρωτοστάτη την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Επίσης, επεσήμανε ότι στον διεθνή αγώνα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η χώρα είναι επιφορτισμένη να ξεπεράσει τις δυνατότητές της και να θέσει τον ίδιο τον εαυτό της σε εγρήγορση, δέσμευση και αποτελεσματικότητα.

Με αφορμή τη θεματική ενότητα «Η διαστημική τεχνολογία και η διαχείριση των κινδύνων για μία ανθεκτική κοινωνία», εξέφρασε την πεποίθηση πως ο επιστημονικός και ερευνητικός διάλογος σήμερα γύρω από τη χρήση της διαστημικής τεχνολογίας στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών, θα αποδώσει σημαντικούς καρπούς.

Και υπενθύμισε πως από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων του, έδειξε ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της Διαστημικής Τεχνολογίας στη Διαχείριση των Κινδύνων, για τη θωράκιση της Αττικής απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στην κοινή πρόταση για υιοθέτηση κειμένου διακήρυξης που έχει καταθέσει η Ελλάδα -με τον παγκόσμιο μετεωρολογικό οργανισμό και την UNESCO– και η οποία έγινε αποδεκτή από τα Ηνωμένα έθνη ως εμβληματική πρόταση για το Κλίμα με δράσεις που συνάδουν με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και τους στόχους των Παρισίων.

Και δεσμεύτηκε πως θα την υποστηρίξει και στην ΕΕ, ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης, στο πλαίσιο και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ. «Το ψήφισμα για την διακήρυξη για την προστασία της Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς που καταθέτει η χώρα μας, χαίρει της υποστήριξης πολλών κρατών-μελών, και αξίζει να κουβαλάει την πατρότητά της από την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ