Πατούλης: «Να κάνουμε την Ελλάδα ξανά δυνατή και περήφανη» | 1

Κατά την ομιλία του στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Πατούλης τόνισε η μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλες τις αποφάσεις μπορεί να συμβάλει προκειμένου να προχωρήσει η χώρα μπροστά.

Αναλυτικά όσα ανφέρει η σχετική ανακοίνωση:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γραφείο Τύπου

30/11/2019

Δελτίο Τύπου

Ομιλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ Γιώργου Πατούλη στο συνέδριο της ΝΔ

Γ. Πατούλης: Η μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλες τις αποφάσεις μπορεί να συμβάλει προκειμένου να προχωρήσει η χώρα μπροστά

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε. Να κάνουμε την Ελλάδα ξανά δυνατή και περήφανη. Να δημιουργήσουμε νέες και καλύτερες δουλειές. Ένα πιο σύγχρονο κράτος», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΝΔ.

Ο Γ. Πατούλης επικέντρωσε την ομιλία του στην ανάγκη η Αυτοδιοίκηση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια της εθνικής ανάκαμψης, καθώς είναι πολύ σημαντικό όσα θετικά γίνονται να έχουν αντίκρισμα στην καθημερινότητα των πολιτών:

«Είναι ανάγκη να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας για όλους. Οι πρώτοι μήνες της Κυβέρνησής είναι πολύ θετικοί. Γιατί η μεγάλη εικόνα είναι ότι η χώρα προχωράει μπροστά, ξαναβρίσκει την αυτοπεποίθησή της, οι πολίτες ξαναβρίσκουν την αισιοδοξία και την προοπτική που είχαν χάσει τα χρόνια της κρίσης».

Σημαντικό όσα γίνονται να βρίσκουν αντίκρισμα στη καθημερινότητα των πολιτών

«Δικό μας καθήκον είναι να παραμείνουμε οι εκφραστές αυτού του ρεύματος αναγέννησης που απλώνεται στη χώρα. Και ο ασφαλέστερος τρόπος για να το πετύχουμε είναι η μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλες τις αποφάσεις. Είναι πολύ σημαντικό όλα όσα θετικά γίνονται να έχουν αντίκρισμα στην καθημερινότητα των πολιτών. Για να έρθουν και να αποδώσουν επενδύσεις χρειάζεται η συνεργασία της αυτοδιοίκησης. Για να εφαρμοστεί μια σύγχρονη περιβαλλοντική πολιτική χρειάζεται η συνδρομή της αυτοδιοίκησης – πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Για να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική χρειάζεται η αυτοδιοίκηση. Για να χειριστούμε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό-προσφυγικό χρειάζεται η συνδρομή της αυτοδιοίκησης και η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινή ζωή των πολιτών χρειάζεται η συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση.

Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι εργαζόμαστε για τη μετάβαση σε ένα καλύτερο αύριο

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι είμαστε όλοι έτοιμοι να βάλουμε τα δυνατά μας, να συνεργαστούμε με κάθε καλή διάθεση για το κοινό καλό. Μόνο κέρδος θα υπάρχει από την καλή μας συνεργασία. Με σκληρή δουλειά και καλή συνεργασία θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα θα γίνει καλύτερη. Το αξίζουμε και το μπορούμε».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 213-2063501, 504, 807, 210-6993404 Fax: 213-2063513 Ε-mail: [email protected]